Român AMENDAT de Poliția Locală din Sfântu Gheorghe pentru că a scandat ”La mulți ani, România!” de Ziua Națională

harta_romaniei_tinutul_secuiescÎn data de 1 decembrie 2013, de Ziua Națională a României, cetățeanul I.V. din comuna Dobârlău, jud. Covasna, se afla împreună cu familia în centrul municipiului Sfântu Gheorghe. În jurul orei 19:00, acesta s-a urcat singur pe scena amplasată în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, cu drapelul României în mână, și s-a adresat mulțimii din fața scenei de la microfonul amplasat pe scenă.

I.V. a scandat ”La mulți ani, România!” și a început să cânte ”Treceți batalioane române Carpații”, moment în care a fost imediat bruscat de către angajați ai Poliției Locale din Sfântu Gheorghe. Ulterior, cetățeanul I.V. a fost legitimat de către angajații Jandarmeriei Române prezenți și ei la fața locului. Pe moment, I.V. nu a fost înștiințat de comiterea vreunei fapte anti-sociale.

Scena era amplasată acolo de către Primăria Sfântu Gheorghe, condusă de primarul Antal Arpad Andras (UDMR), nu pentru a sărbători Ziua Națională. Primăria Sfântu Gheorghe nu amplasează niciodată o scenă în centrul municipiului Sfântu Gheorghe de Ziua Națională. Asta pentru că românii nu merită să-și serbeze Ziua Națională pe o scenă în centrul orașului. Scena era amplasată acolo pentru o manifestare religioasă catolică, dedicată Adventului. În fața scenei nu se aflau români care serbau Ziua Națională ci etnici maghiari care nu au sărbătorit Ziua Națională dar care au venit să serbeze Adventul.

De menționat este și faptul că Primăria Sfântu Gheorghe, la comanda primarului, a dat jos drapelurile României de pe stâlpii din jurul scenei amplasată în Piața Libertății tocmai pentru ca să nu se creeze impresia că maghiarii adunați acolo ar sărbători în vreun fel Ziua Națională a României.

I.V. nu știa pentru ce anume este amplasată acea scenă și, de Ziua Națională a României, în plin centrul municipiului Sfântu Gheorghe, a îndrăznit să se urce pe scenă și să strige ”La mulți ani, România!”. Gestul său este considerat jignitor la adresa maghiarilor prezenți. Motiv pentru care Poliția Locală, controlată chiar de către primarul Antal Arpad Andras (UDMR), binecunoscut opiniei publice pentru declarațiile sale fascistoide la adresa românilor din zonă, a decis amendarea sa sub pretextul că ar fi afirmat că acolo, în Covasna, este pământ românesc. I.V. nu a făcut această afirmție ci doar a scandat, de bucurie de Ziua Națională, ”La mulți ani, România!” și a început să cânte ”Treceți batalioane române Carpații”.

Amendat în lipsă de un polițist ungur care a găsit un martor tot… ungur!

Marea surpriză a venit însă luni, 30 decembrie, când la poarta casei sale a fost lipit un proces verbal, întocmit de Veres Gyorgy, șef birou în cadrul Poliției Locale din Sfântu Gheorghe, prin care I.V. a fost amendat în data de 11 decembrie 2013 pentru tulburarea liniștii publice. Procesul verbal a fost întocmit în lipsa contravenientului, martor fiind… Tamas-Barta Monika.

Motivul pentru care I.V. a fost amendat reprezintă în opinia mea culmea șovinismului maghiar promovat de peste 24 de ani de Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR): un român amendat în Covasna pentrua scandat în piața publică ”La mulți ani, România!” chiar de Ziua Națională a României în fața maghiarilor adunați la o manifestare religioasă.

 

Filed in: Local
sensodays.ro

You might like:

Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate
Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal
Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge
Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015 Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |