Prinţul Charles: „Românii? Ne pot învăţa câteva lucruri”, Citeaza Daily Mail

printul-charles-romania„Românii? Ne pot învăţa câteva lucruri”, titrează cotidianul britanic Daily Mail, citând-ul pe prinţul Charles, care a fost fermecat de Transilvania încă de la prima sa vizită în România, în 1998, şi care se întoarce în fiecare an pentru a petrece câteva zile în aceste locuri.
Prinţul Charles a venit în România în 1998 într-o vizită oficală şi a fost atât de vrăjit de aceste locuri încât a cumpărat o casă într-unul dintre satele de munte, după care o altă proprietate pe care a transformat-o într-o cabană confortabilă. El vine în vizită privată de câteva zile în fiecare an, de preferat în mai.

Pajiştile din România sunt spectaculoase, cu o mare varietate de specii – având suprafeţe de aproape şase ori mai decât cele din Marea Britanie – nefiind niciodată stropite cu pesticide sau ierbicide. Aerul este parfumat, cu miros de cimbrişor.

Nu trebuie să stai prea mult în Transilvania ca să îţi dai seama de ce este fermecat prinţul Charles de aceste locuri, afirmă cotidianul britanic în ediţia electronică. Ţara seamănă cu ceea ce trebuie să fi fost Anglia în jurul anului 1800. Nu sunt garduri, caii înhămaţi la căruţe sau pluguri sunt ceva comun.

Circulă foarte puţini bani, dar în sat creşte sau se confecţionează aproape tot ce ai nevoie pentru a supravieţui. Toată lumea face gemuri, siropuri şi lichioruri din orice fel de fructe de pădure, nuci sau alte fructe. Este o zonă care abundă de lucruri bune, unde ţesutul şi broderia încă se mai practică.

„Atemporalitatea este foarte importantă”, consideră prinţul Charles. Peisajul este „aproape ca în acele poveşti pe care le citeam când eram copil. Oamenii tânjesc după acel simţ al identităţii şi apartanenţei”. „Este ultimul colţ din Europa în care vezi adevărata durabilitate şi rezistenţa completă”, susţine prinţul. „Sunt atâtea lucruri pe care le putem învăţa de aici înainte să fie prea târziu”, adaugă el.

 

 

Filed in: Flux de stiri Tags: , , , ,
sensodays.ro

You might like:

Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal
Seful SRI George Maior iese la raport! Ce spune despre CORUPTIE: „este o amenintare la adresa securitatii nationale” Seful SRI George Maior iese la raport! Ce spune despre CORUPTIE: „este o amenintare la adresa securitatii nationale”
Replica grupului francez de la RENAULT: S-a investit peste 2 miliarde euro, dar evoluţia infrastructurii este determinantă pentru proiectele viitoare! Replica grupului francez de la RENAULT: S-a investit peste 2 miliarde euro, dar evoluţia infrastructurii este determinantă pentru proiectele viitoare!
România, „un paradis agricol“ dar nu isi explica de ce importam mere din Polonia – Vezi ce spune ambasadorul Frantei la Bucuresti România, „un paradis agricol“ dar nu isi explica de ce importam mere din Polonia – Vezi ce spune ambasadorul Frantei la Bucuresti

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |