Primaria Oradea anunta ca Pasajul Vulturul Negru urmeaza sa fie reabilitat

vulturul negru OradeaPrimaria Oradea intentioneaza in perioada urmatoare sa reabiliteze cupola si peretii pasajului Vulturul Negru, care se afla intr-o stare avansata de degradare. in acest scop a fost realizat un studiu de fezabilitate, care cuprinde indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea paramentului, sarpantei si invelitorii pasajului.

Studiul de fezabilitate a stabilit ca este nevoie de lucrari de interventie in scopul consolidarii structurilor existente, fiind nevoie de reinnoirea structurii portante si restaurarea planseelor boltite peste pasaj. Confectia metalica a pasajului este intr-o stare avansata de degradare, de asemenea exista degradari de fizica constructiei, in aceste cazuri fiind necesare interventii urgente, cu termen imediat.

Dupa realizarea tuturor lucrarilor de consolidare a structurii acoperisului, se va trece la interventiile arhitecturale. Se va inlocui integral invelitoarea din placi de sticla, se va reface integral sistemul de colectare a apelor pluviale, cablurile de pe fatade se vor stramuta in canalul tehnic. Vor fi indepartate integral tencuielile cu ciment, pastrandu-se tencuiala originala si vor fi refacute decoratiile murale, zugraveala fiind realizata intr-o nuanta de bej deschis, asemanatoare celei originale. De asemenea, se vor inlocui tamplariile inadecvate si se vor reface dupa modelul celor originale, iar tamplariile originale vor fi restaurate.

Durata de realizare a investitiei este de 8 luni calendaristice. Valoarea estimativa, fara TVA, a investitiei este de 3,703.29 mii lei/825,03 mii euro, aceasta urmand sa fie realizata din bugetul local.

pasajul vulturul negru

Indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea pasajului Vulturul Negru vor fi supusi aprobarii sedintei Consiliului Local din 29 ianuarie 2015. In cazul in care Consiliul Local va aproba acesti indicatori, reabilitarea pasajului va intra in procedura de licitatie, proiectul urmand sa fie postat pe SEAP pana in data de 5 februarie 2015.

Intr-o etapa ulterioara reabilitarii pasajului, urmeaza sa fie restaurat si mozaicul acestuia, intentia Primariei Oradea fiind de a organiza o noua licitatie.

Filed in: Local Tags: , ,
sensodays.ro

You might like:

Referendum Oradea pe 14 Iunie – Progres sau indiferenta Referendum Oradea pe 14 Iunie – Progres sau indiferenta

One Response to "Primaria Oradea anunta ca Pasajul Vulturul Negru urmeaza sa fie reabilitat"

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |