PREMIERA pentru ROMANIA – saritor cu schiurile de doar 16 ani participa la JO DE IARNA

iulian-piteaIulian Pintea are doar 16 ani si este primul saritor cu schiurile din Romania care participa la Jocurile Olimpice de la SOCHI 2014, este o premiera pentru tara noastra.

Iulian Pitea a reusit o clasare extraordinara la Sapporo, la Cupa FIS, acesta asigurandu-si accederea la JO de la Soci.

Mezinul lotului olimpic a reusit sa isi asigure biletele pentru Rusia cu doar doua saptamani ramase pana la debutul Olimpiadei, acesta bifand doua sarituri exceptionale in concursul din Japonia – 114,5 metri si 124,5 metri.

Ocupant al primului loc la etapa din 2012, de la Rasnov, tot in Cupa FIS, Iulian Pitea declara increzator ca va prinde un loc la Jocurile Olimpice: Este doar inceputul pentru ca in doi, trei ani o sa ajung in topul mondial„.

Un saritor cu schiurile poate ajunge la nivelul celor de top in sapte, opt ani de pregatire. Din 2015 as fi apt sa concurez in etapele de Cupa Mondiala„, spunea tanarul sportiv, care a participat si la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Cu Pitea, lotul olimpic al Romaniei ajunge la 24 de sportivi, acestia urmand sa concureze in probele de sarituri, schi alpin, biatlon, skeleton, bob si patinaj.

Filed in: Evenimente, Jocurile Olimpice SOCHI, Social Tags: , , , , , , , , , , ,
sensodays.ro

You might like:

Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal
Horoscop lunar: horoscopul lunii Iulie 2014 – VEZI CE TI-AU REZERVAT ASTRELE PENTRU ACEASTA LUNA! Horoscop lunar: horoscopul lunii Iulie 2014 – VEZI CE TI-AU REZERVAT ASTRELE PENTRU ACEASTA LUNA!
Horoscop lunar: horoscopul lunii Mai 2014 – VEZI CE TI-AU REZERVAT ASTRELE PENTRU ACEASTA LUNA! Horoscop lunar: horoscopul lunii Mai 2014 – VEZI CE TI-AU REZERVAT ASTRELE PENTRU ACEASTA LUNA!
Horoscop lunar: horoscopul lunii aprilie 2014 – VEZI CE TI-AU REZERVAT ASTRELE PENTRU ACEASTA LUNA! Horoscop lunar: horoscopul lunii aprilie 2014 – VEZI CE TI-AU REZERVAT ASTRELE PENTRU ACEASTA LUNA!

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |