PNL va fi numele noului partid de dreapta. Cum spunea si T. Basescu: „Adio PDL…”

pnl-pdl

Liberalii si reprezentantii PDL au convenit, astazi, ca numele partidului rezultat din fuziunea celor doua formatiuni sa fie PNL, potrivit unor surse

Echipele de negociere pentru fuziunea PNL-PDL au finalizat discutiile, ajungand la o intelegere privind Statutul noului partid, numele si protocolul de fuziune, au anuntat Catalin Predoiu si Ludovic Orban. Ei au refuzat sa precizele numele noului partid pâna la momentul votului din BPN al PDL.

Surse din echipele de negociere spun ca viitorul partid se va numi PNL.

Aceasta decizie urma sa fie validata miercuri in sedinta BPN al PDL, precum si in sedinta Delegatiei Permanente a liberalilor, care va avea loc luni.

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat, azii, ca Statutul noului partid va fi aprobat in Congresul PNL si in Conventia PDL din 26 iulie, iar pâna la fuziune grupurile parlamentare vor fi in continuare separate, dar se vor coordona.

„Statutul noului partid va fi aprobat in Congresul PNL din 26 iulie, respectiv Conventia PDL din 26 iulie, respectiv o conventie-congres, o conventie reunita a celor doua partide. Asa cere legea”, a precizat Catalin Predoiu, dupa sedinta Biroului Permanent National al PDL.

Intrebat daca nu s-a discutat despre Statut in BPN, Predoiu a precizat ca proiectul de Statut va fi prezentat la Conventie.

„Azi am discutat multe lucruri legate de fuziune, de procesul in curs, dar obligatia legala a celor doua partide este sa aprobe in congres. Deci nu are BPN competenta, dupa lege, sa aprobe o astfel de masura. (…) Noi vom veni cu proiectul de Statut in Conventia PDL si apoi in conventia reunita”, a afirmat Catalin Predoiu, potrivit mediafax

Filed in: Flux de stiri Tags: , , , , , ,
sensodays.ro

You might like:

SONDAJ DE OPINIE! Asistam in aceasta seara la ruperea USL ? SONDAJ DE OPINIE! Asistam in aceasta seara la ruperea USL ?
ZIUA REMANIERII – Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat oficial vineri nominalizările lui Iohannis, Atanasiu, Nicolăescu, Buşoi ZIUA REMANIERII – Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat oficial vineri nominalizările lui Iohannis, Atanasiu, Nicolăescu, Buşoi

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |