Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie: Vânzarea de cărţi şi auxiliare în şcoli este ilegală. ADIO AFACERI CU EDITURI!

EDITURILE-INTERZISE-INSCOLIMinistrul Educaţiei, Remus Pricopie, a cerut inspectorilor şcolari, într-o videoconferinţă de vineri, să transmită directorilor de şcoli că vânzarea de cărţi şi auxiliare în unităţile de învăţământ, susţinută de unele edituri, este ilegală, iar profesorii nu au voie să devină agenţi comerciali.

Pricopie a declarat într-o conferinţă de presă că după situaţia apărută la Şcoala 10 din Capitală a cerut o întâlnire cu toţi inspectorii generali, generali adjuncţi, directorii Caselor corpului didactic, palatelor copiilor şi reprezentanţii sindicatelor, cerându-le ca în următoarele două săptămâni să aibă întâlniri cu toţi directorii şi să discute problema fondului clasei şi a modului în care aceşti bani circulă în şcoli, ce este permis şi ce nu, dar şi cum să se evite situaţii de corupţie în şcoli.

În videoconferinţă s-a discutat şi despre vânzarea de cărţi şi auxiliare în şcoli, „zonă care are o dimensiune ilegală şi care este susţinută de unele edituri din România”.

„Profesorii nu au voie să devină agenţi comerciali. Ca părinte, le cumpăr din magazin, nu din şcoală. Am abordat şi acest subiect. Directorii au obligaţia să meargă în şcoală şi în toate şcolile să se discute această problemă”, a mai explicat ministrul Educaţiei.

Rermus Pricopie declara, în 16 septembrie 2013, că în învăţământ nu există doar frauda de la examen şi că fraudă şi evaziune fiscală este şi atunci când cadrele didactice impun anumite materiale auxiliare, el spunând că e „inadmisibil” să se ceară fondul clasei, acesta fiind opţiunea fiecărui părinte.

Ministrul a catalogat drept „fraudă” şi „evaziune fiscală” decizia unor cadre didactice de a impune elevilor materiale auxiliare.

„Legea este aceeaşi pentru toţi. Cine nu înţelege să respecte legea…Nu vorbim doar de frauda de la examen. Este aceeaşi fraudă în momentul în care încerci să impui anumite auxiliare. Când cadrul didactic încearcă să impună anumite auxiliare este tot fraudă. Ca să nu mai vorbim de faptul că este şi evaziune fiscală”, a spus atunci Remus Pricopie.

Filed in: Flux de stiri, Invatamant, Util Tags: , , , , ,
sensodays.ro

You might like:

Luni, copii vor incepe scoala fara noile manuale. ANDRONESCU: Ministerul Educatiei este vinovat! Luni, copii vor incepe scoala fara noile manuale. ANDRONESCU: Ministerul Educatiei este vinovat!
Comunicat MEN: Adeverintele de atestare a Bacalaureatului se vor ridica incepand de luni si sunt valabile 12 luni Comunicat MEN: Adeverintele de atestare a Bacalaureatului se vor ridica incepand de luni si sunt valabile 12 luni
REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2014. Rezultate contestatii si calendar Sesiunea a 2-a REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2014. Rezultate contestatii si calendar Sesiunea a 2-a
Rezultate FINALE Bacalaureat 2014. Lista candidatilor pe judete Rezultate FINALE Bacalaureat 2014. Lista candidatilor pe judete

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |