MARIOARA MURĂRESCU A MURIT!

Marioara-MurarescuBinecunoscuta realizatoare de emisiuni folclorice Marioara Murărescu a încetat din viaţă în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 66 de ani, după o lungă suferinţă.

Internată de peste şase luni, Marioara Murărescu s-a luptat cu boala, într-o rezervă de la Spitalul Militar „Dr. Agrippa Ionescu”, din Baloteşti – Ilfov.

 În iunie anul trecut, realizatoarea de televiziune a fost internată la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, unde a fost supusă unei intervenţii de îndepărtare a unei tumori la coloana vertebrală.

Marioara Murărescu a fost realizatoare şi prezentatoare a emisiunii de televiziune „Tezaur folcloric„, difuzată pe TVR. În 1971 şi-a început cariera la Radioul public, iar în 1977 s-a angajat la TVR ca realizator de emisiuni folclorice. Prima încercare de realizare a celebrei emisiuni „Tezaur Folcloric” a avut loc în 1978, dar abia în 1982 a primit un spaţiu fix în grila de programe a televiziunii.

De-a lungul carierei sale a organizat numeroase festivaluri de folclor, concerte de colinde, emisiuni duplex cu Televiziunea Moldova la Bucureşti şi Chişinău.

De asemenea, a realizat primul disc de aur „Tezaur folcloric” (1992), prima casetă video „Tezaur folcloric” (2000), lucrarea „Cu ochii lumii” (cuprinzând diverse opinii despre emisiunea „Tezaur folcloric„).

Trupul neînsufleţit al regretatei realizatoare de televiziune va fi depus sâmbătă, 1 februarie, la sediul TVR.

Vezi imagini cu regretata realizatoare Tv!

 
DUMNEZEU SA O ODIHNEASCA IN PACE!
omagiu-adrian-iovan-si-aurelia-ion
 
Filed in: Diverse Tags: , ,
sensodays.ro

You might like:

Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate
Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal
Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge
Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015 Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |