GOOGLE este omagiat azi la 16 ani de la infiintare.

google

Google Doodle la a 16-a aniversare

Google, cel mai mare motor de cautare, este omagiat azi, la 16 ani de la infiintare.  Proiectul a luat fiinta acum 16 ani la Universitatea din Stanford, cand 2 doctoranzi, Larry Page si Sergey Brin, au lansat motorul de cautare care a schimbat lumea.

Google este o corporatie americana multinationala care administreaza motorul de cautare pe Internet cu acelasi nume. A fost fondata in 1998 de catre doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page si Sergey Brin. Google ofera o metoda simpla si rapida de gasire a informatiilor pe web, avand o baza de date despre peste 8 miliarde de situri web. La inceputul anului 2004 Google raspundea zilnic la mai mult de 200 milioane de consultari.

Compania a pornit cu o investitie de 100.000 de dolari care a venit din partea unuia dintre cofondatorii companiei Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim, care considera ca un motor de cautare pe Internet poate revolutiona lumea.

Numele „Google” este un joc de cuvinte de la googol, neologism englez pus in circulatie de catre americanul Milton Sirotta in anul 1938, prin care acesta desemna numarul urias format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri (10100).

Larry Page si Sergey Brin

Larry Page si Sergey Brin

Google dispune si de motoare de cautare pentru imagini, carti, bloguri, grupuri de stiri si directoare web.

La sfarsitul anului 2007 a fost cotat drept cea mai puternica marca globala, dupa criteriul valorii in milioane de dolari (86.057 milioane dolari SUA), dar si dupa modul de perceptie de catre utilizatori, urmatoarele locuri fiind ocupate de companiile General Electric, Microsoft, Coca-Cola, China Mobile, IBM, Apple, McDonald’s, Nokia si Marlboro.

De asemenea, conform unui sondaj realizat de compania Harris Interactive, Google a fost declarata, la sfarsitul lui 2007, ca fiind compania americana cu cea mai buna reputatie, mai ales datorita modului in care isi trateaza angajatii.

In iunie 2012 Google a lansat un site, EndangeredLanguages.com, destinat conservarii limbilor pe cale de disparitie. Intitulat „proiectul limbilor in pericol”, acesta ia in considerare peste 3.000 de limbi si dialecte pentru care s-au creat inregistrari audio de inalta fidelitate.

Google a creat servicii si instrumente atat pentru publicul larg, cat si pentru mediul de afaceri, inclusiv aplicatii web, servicii de publicitate si solutii pentru agenti economici.

In declaratia fiscala pe anul 2006 compania a raportat 10,492 miliarde de dolari SUA profit de pe urma serviciilor de publicitate, si doar 112 milioane dolari profit din acordarea de licente si din alte surse. Google are abilitatea de a urmari interesele utilizatorilor de pe siturile afiliate folosind tehnologiile „dublu clic” si Google Analytics. Google AdWords permite agentilor de publicitate web sa afiseze anunturi in mod automat in urma rezultatelor de cautare a informatiei prin motorul Google. Proprietarii de situri de tip Google AdSense pot afisa anunturi pe propriul sit si au dreptul de a incasa bani pentru fiecare anunt accesat.

In 2011, 96% din veniturile lui Google proveneau din publicitate.

Puteti vizualiza AICI si alte dooddle-uri, realizate de-a lungul anilor

Filed in: Diverse, Evenimente, Flux de stiri, Social Tags: , , , , ,
sensodays.ro

You might like:

Cele mai grave accidente aviatice din Europa ultimilor 10 ani Cele mai grave accidente aviatice din Europa ultimilor 10 ani
Comisia Europeana: Rata de absorbtie a fondurilor europene in Romania e cu 20 de procente sub media europeana Comisia Europeana: Rata de absorbtie a fondurilor europene in Romania e cu 20 de procente sub media europeana
Programul supermarketelor si hipermarketelor de sarbatori Programul supermarketelor si hipermarketelor de sarbatori
Guvernul Romaniei TAIE investitiile la autostrazi ca sa dea la primarii Guvernul Romaniei TAIE investitiile la autostrazi ca sa dea la primarii

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |