Fuziunea PNL-PDL: UDREA: „Este o zi neagra in istoria politica post-decembrista”

pnl-pdlFuziunea dintre PDL si PNL nu e vazuta cu ochi buni de Elena Udrea, presedintele Partidului Miscarea Populara.

Astazi este o zi neagra in istoria politica post-decembrista. Partidul celei mai mari sperante si celor mai mari victorii electorale, PDL, dispare! Dupa ce au prabusit partidul care a dat de trei ori primarul Capitalei si de doua ori Presedintele României, care a condus Romania si a scos-o din cea mai grea criza economica a ultimilor 80 de ani, ducandu-l la un jenant 12% la europarlamentare, cei care sunt in fruntea lui astazi au ales sa il topeasca in PNL. Ca sa nu se vada ca sunt neputinciosi in a-i oferi un viitor„, a scris Elena Udrea pe Facebook.

PNL si PDL s-au reunit ambata, in Sala Unirii din Palatul Parlamentului, pentru a spune ”Da” fuziunii celor doua formatiuni. Presedintele PDL Vasile Blaga a declarat, sambata, ca prin aprobarea procolului de fuziune dintre PDL si PNL democrat-liberalii semneaza „certificatul de nastere” al noului partid de centru-dreapta.

Congresul comun pentru fuziunea PNL-PDL a inceput, la intonarea Imnului a fost omis numele Traian

Congresul comun a fost deschis de secretarul general al PDL, Gheoghe Flutur, care a anuntat intonarea imnului national. Acesta a continut doua strofe, respectiv prima si a treia, fiind omisa a doua strofa care contine cuvintele „un nume de Traian”.

La tribuna congresului s-au asezat membrii din conducerea PNL si PDL, aproximativ 100 de persoane, care sunt asezate pe patru randuri.

Astfel, protocolul de fuziune prin contopire intre PNL si PDL prevede ca partidul rezultat se va numi PNL, iar semnul partidului este o sageata in cerc cu 12 stele si denumirea PNL, ansamblu intr-un patrat cu colturile rotunjite.

Pana la urmatoarele alegeri in termen, PNL va functiona confortm dispozitiilor tranzitorii din statutul noului partid.

Candidatul la functia de presedinte al Romaniei va fi desemnat de la unul dintre cele doua partide, iar candidatul la functia de prim-ministru va dfi desemnat de catre celalalt partid, scrie mediafax.ro.

Protocolul a fost votat cu un vot impotriva si doua abtineri.

Delegatii la Conventia nationala au aprobat si prevederile noului statut al partidului , potrivit caruia prevederile privind membrii partidului, doctrina se pastreaza din statutul PDL, iar la organizarea interna, alegerile de la Conventia Nationala se fac pe baza motiunilor.

Protocolul de functionare a Aliantei Crestin Liberale aprobat prevede ca PDL si PNL au convenit constituirea aliantei electorale Alianta Crestin liberala PNL PDL, iar semnul electoral al acesteia este reprezentat de semnele electorale ale celor doua partide deasupra caruoa se afla acronimul ACL.

Obiectivul acestei Aliantei este participarea cu un candidat si un program comun la alegerile prezidentiale, candidat care va fi desemnat in urma unor cerecetari sociologice, de catre Delegatia Permanenta a PNL si Biroul Permanent National al PDL.

Conducera operativa a Aliantei va fi asigurata de Vasile Blaga, Klaus Iohanis- copresedinti, Teodor Atanasiu, Marian Petrache, Sorin Frunzaverde, Eduard Helvig, Ludovic Orban, Gheorghe Falca, Gheorghe Flutur, Mircea Hava, Catalin Predoiu, George Scripcaru.

 

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/pnl-si-pdl-au-votat-fuziunea_1490767.html#ixzz38eypnzLF
Follow us: @realitatea on Twitter

Filed in: Alegeri Prezidentiale 2014, Eurovision 2014, Politica, Politica Interna Tags: , , , , , , ,
sensodays.ro

You might like:

Cele mai grave accidente aviatice din Europa ultimilor 10 ani Cele mai grave accidente aviatice din Europa ultimilor 10 ani
Comisia Europeana: Rata de absorbtie a fondurilor europene in Romania e cu 20 de procente sub media europeana Comisia Europeana: Rata de absorbtie a fondurilor europene in Romania e cu 20 de procente sub media europeana
Programul supermarketelor si hipermarketelor de sarbatori Programul supermarketelor si hipermarketelor de sarbatori
Guvernul Romaniei TAIE investitiile la autostrazi ca sa dea la primarii Guvernul Romaniei TAIE investitiile la autostrazi ca sa dea la primarii

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |