Deutsche Welle: „Grupul Intact si Antena 3, aservita USL, varsa venin in spatiul public si cultiva ura sistematica fata de colegi, CCR, DNA, si alte institutii ale statului”

deutsche-welle-logoPoziţionarea celei mai mari părţi a presei de partea puterii politice este în sine o realitate condamnabilă, atîta timp cît abuzurile şi greşelile actualei puteri fie sînt trecute cu vederea, fie sînt răstălmăcite şi prezentate publicului drept realizări, proiecte reuşite de reformă, decizii politice asumate pentru binele cetăţenilor. „Cîinele de pază al democraţiei” din cuşca lui Voiculescu sau a lui Ghiţă e dresat să tacă mâlc ori de cîte ori Guvernul Ponta majorează taxe şi impozite, emite ordonanţe de urgenţă pe bandă rulantă, ratează privatizări de interes naţional, alocă pentru investiţii cel mai mic buget de mulţi ani încoace, scrie Deutsche Welle

In continuare, autorul articolului scrie: Ce se întîmplă cu cea mai mare parte a presei din România mai ales în ultimii ani şi, progresiv, în ultima perioadă nu suportă nici o comparaţie cu presa occidentală, presa noastră oferind un tablou hidos în care manipularea, minciuna, punerea la zid, insulta, calomnia, limbajul suburban sînt îmbinate în tuşe groase. Nici măcar o comparaţie cu presa fesenistă a anilor ’90 nu mai stă în picioare, publicaţiile şi televiziunile trustului Intact al lui Voiculescu, de pildă, depăşind cu mult intoxicările din presa primilor ani postcomunişti.

Dar nu aservirea faţă de USL este păcatul cel mai mare al trustului Intact, cu vîrful de lance Antena3. Păcatul cel mai mare al Antenelor este veninul pe care îl revarsă zilnic în spaţiul public, ura pe care o cultivă sistematic împotriva lui Băsescu, a „intelectualilor băsişti”, împotriva DNA, CCR sau Înaltei Curţi, împotriva unor colegi de breaslă de la B1tvEvenimentul zilei, revista 22.

Divizarea societăţii româneşti este în bună măsură rezultatul urii pe care Antena3 o cultivă de ani de zile împotriva a tot ce este catalogat drept „băsist”. Degradării jurnalismului pînă la ultimele limite îi cad victime tocmai consumatorii unor astfel de abjecţii aruncate în spaţiul public, picătură cu picătură,  se scrie in echiere pe site-ul:  www.dw.de.

 

Si atunci nu ne mira faptul ca, acum cateva zile, revista 22 a initiat un protest, semnat pana acum de peste 500 de jurnalisti, ziaristi, publicisti,  oameni de presa scrisa si vorbita,  si nu e vorba de doar anumite publicatii ci de toate publicatiile ce cunsoc si respecta principiile unui jurnalism corect.

Pe aceeasi tema:

 

Filed in: Flux de stiri Tags: , , , , , , ,
sensodays.ro

You might like:

Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal
Traian Basescu PROMITE DEZVALUIRI despre angajatii TRUSTULUI INTACT – ANTENA 3 Traian Basescu PROMITE DEZVALUIRI despre angajatii TRUSTULUI INTACT – ANTENA 3
Surse DNA: Banii primiti de M Basescu au fost predati in 2011 la DNA! Surse DNA: Banii primiti de M Basescu au fost predati in 2011 la DNA!
Stefan Banica la Antena 1! Vezi in ce proiect va fi implicat Stefan Banica la Antena 1! Vezi in ce proiect va fi implicat

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |