DESCOPERIRE ARHEOLOGICA INCREDIBILA IN ISRAEL. Biblia contrazisa de cercetatori de la Universitatea din Tel Aviv

Camile domesticite in secolul 9 i.e.n.Arheologii de la Universitatea din Tel Aviv, Israel, au constatat ca cămilele nu au fost domesticite în Israel până în secolul al 9-lea i.e.n. Cercetatorii au analizat cele mai vechi oase de cămilă domestice, găsite în Valea Aravah în sudul Levantului si au dat verdictul cum ca textul bibliei a fost compilat cu mult timp după evenimentele descrise în ea și contestă Biblia ca un document istoric.

 

În Biblie apar multe menţionări ale personajelor care merg pe cămile prin deşert. Printre ei se numără Avraam, Iacov şi Iosif, eroii Vechiului Testament.

Acest lucru ar fi fost imposibil, cred arheologii din Israel, pentru că aici aceste animale au fost domesticite abia în secolul al IX-lea î.e.n., adică mult după evenimentele menţionate în textele biblice, scrie Daily Mail.

Asta înseamnă că Biblia nu poate fi considerată un document istoric, ci este probabil o compilaţie de texte redactate cu mult după întâmplările descrise în ele, declară Erez Ben-Yosef, de la Universitatea din Tel Aviv.

Echipa lui de arheologi a găsit cele mai vechi oase de cămilă din Israel, care datează din secolul al IX-lea î.e.n. Prin comparaţie, personajele biblice Avraam şi Iacov ar fi trăit între anii 2.000-1.500 î.e.n.

Iniţial, istoricii credeau că aceste animale au fost domesticite în Peninsula Arabică în jurul anului 2.000 î.e.n. Cu toate acestea, cele mai vechi oase găsite sunt mult mai recente. Le separă sute de ani de epoca în care ar fi trăit regele David sau strămoşii lui, potrivit Bibliei.

Cămilele au fost folosite pentru transport şi pentru negoţ, oamenii putând ajunge astfel din Israel în ţări exotice îndepărtate, unde nu ar fi avut cum să mergă altfel. Aceste animale sunt mult mai rezistente ca măgarii sau catârii, care erau folosiţi înainte.

Sursa: Daily Mail

Filed in: Descoperiri, Istoria Mondiala, Istorie, Mapamond, Religie, Stiinta si tehnologie Tags: , , , , ,
sensodays.ro

You might like:

Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate
Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal
Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge
Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015 Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |