Comunicat MEN: Adeverintele de atestare a Bacalaureatului se vor ridica incepand de luni si sunt valabile 12 luni

Bacalaureat 2014

Adeverintele care atesta promovarea Bacalaureatului de catre absolventii de clasa a XII-a au o valabilitate de 12 luni atat in tara cat si in strainatate, precizeaza un comunicat de presa remis, duminica, AGERPRES, de catre Ministerul Educatiei Nationale (MEN)

Citeste si: REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2014. Rezultate contestatii si calendar Sesiunea a 2-a

Institutia precizeaza ca adeverintele pot fi ridicate incepand din data de 14 iulie, ora 8.00, de la sediul unitatilor de invatamant.

„Adeverintele pot fi utilizate atat in tara, cat si in strainatate, pentru inscrierea in institutiile de invatamant superior, fara riscul de a fi respinse. Toate universitatile din Romania au luat act de aceasta situatie, iar Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor a transmis deja specimenul de adeverinta emis de inspectoratele scolare romanesti catre baza de date a retelei internationale ERIC — NARIC”, se arata in comunicatul amintit.

Potrivit aceleiasi surse, prin intermediul retelei mentionate se comunica toate informatiile in materie de recunoastere si echivalare a documentelor oficiale emise de institutiile statelor si de alte institutii de invatamant.

Decizia privind emiterea acestor adeverinte a fost reiterata duminica, 13 iulie, de ministrul Educatiei, Remus Pricopie, in cadrul videoconferintei desfasurate la sediul MEN. La videoconferinta au participat reprezentantii inspectoratelor scolare judetene, reprezentantii Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti din Romania si reprezentantii Consiliului Elevilor, mai precizeaza comunicat MEN.

 

Filed in: Invatamant, Util Tags: , , , , , , , ,
sensodays.ro

You might like:

Luni, copii vor incepe scoala fara noile manuale. ANDRONESCU: Ministerul Educatiei este vinovat! Luni, copii vor incepe scoala fara noile manuale. ANDRONESCU: Ministerul Educatiei este vinovat!
REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2014. Rezultate contestatii si calendar Sesiunea a 2-a REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2014. Rezultate contestatii si calendar Sesiunea a 2-a
Rezultate FINALE Bacalaureat 2014. Lista candidatilor pe judete Rezultate FINALE Bacalaureat 2014. Lista candidatilor pe judete
Rezultate Bacalaureat 2014. Update – 97,80 % date centralizate de la corectari Rezultate Bacalaureat 2014. Update – 97,80 % date centralizate de la corectari

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |