ATAC DUR LA INTACT MEDIA SI ANTENA 3. Ziaristii din Romania SE REVOLTA impotriva lipsei de deontologie a colegilor lor. VEZI PROTESTUL INITIAT

protest-jurnalistiPeste 400 de ziaristi si publicisti din intreaga tara s-au solidarizat si au semnat un protest public fata de practicile degradante care se manifesta in presa romana.

Textul integral al protestului este urmatorul:

„Subsemnatii, ziaristi si publicisti, ne declaram solidari in dezideratul de a ne practica profesia cu maxima responsabilitate fata de adevar si de interesul public, cu buna-credinta si in respectul deontologiei. Dincolo de convingerile politice si ideologice diferite, consideram ca standardele jurnalistice, informarea corecta si binele public trebuie aparate si in jurul acestor valori trebuie sa ne solidarizam.

De aceea, ne simtim obligati sa luam pozitie fata de grava deteriorare a bunelor practici jurnalistice si sa protestam public fata de incalcarea acestora. Constatam profund revoltati ca incalcarea flagranta a Codului Deontologic, insulta, calomnia, minciuna, manipularea si, in general, sfidarea normelor etice au devenit o practica obisnuita.

Afectarea grava a demnitatii si a imaginii publice, terfelirea reputatiei profesionale in cazul unor importante personalitati ale vietii culturale, inclusiv al unor jurnalisti, au depasit orice limite. Injuriile, montajele denigratoare, intruziunea in viata privata, violenta de limbaj, trivialitatea si falsificarea cu premeditare a adevarului sunt practici incalificabile. Consideram ca ele decredibilizeaza intreaga breasla si trebuie sa inceteze.

Respingem confuzia voit indusa ca totul se reduce la pozitionari politice diferite si ca toti ziaristii sunt in egala masura vinovati de degradarea moralei profesionale si a spatiului public. Spunem raspicat ca responsabili de cele mai grave derapaje sunt cativa jurnalisti de la Trustul Intact, in special de la Antena 3.

Tocmai pentru ca respectam libertatea de exprimare, dezavuam public abdicarea de la normele jurnalistice. Demersul nostru are in vedere respectul pentru public si se plaseaza dincolo de pozitionari si optiuni politice.

Facem apel la toti jurnalistii onesti, atasati valorilor profesiei si responsabilitatilor ei, sa ni se alature. Deschidem acest protest si altor jurnalisti, publicisti, organizatii neguvernamentale si oricarei persoane care pune pret pe respectarea regulilor elementare ale jurnalismului”.

S-au solidarizat acestui demers jurnalisti de la Adevarul, Evenimentul Zilei, TVR, gandul.info, Ziare.com, Romania Libera, Revista 22, ProTV, Capital, DW, Digi24, B1TV, Ziua de Constanta, Timpolis, cursdeguvernare.ro, Nasul TV, Reporter Virtual, Ziarul de Vrancea, Dilema Veche, Kamikaze, Ziarul de Iasi, Ziarul de Vrancea, stareapresei.ro, contributors.ro, Ziarul de Iasi, Monitorul de Suceava, Radio Romania, Curentul, CLUJ Today, Europa Libera, AMRO News, TRANSINDEX, Revista National Geographic, Asociatia Profesionistilor din Presa-Cluj,Timis Online, Asociatia Ziaristilor Independenti din Romania, lapunct.ro, Centrul de Investigatii Media, Viata Libera – Galati si mai multi jurnalisti freelancer.

De asemenea, Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociatia Ziaristilor Independenti din Romania, Freedom House Romania, Expert Forum si Grupul pentru Dialog Social sustin aceasta solidarizare a jurnalistilor impotriva practicilor degradante din presa romana.

Cei care vor sa sustina acest protest se pot inscrie pe site-ul Revistei 22.

 

Articole pe aceeasi tema:

Filed in: Evenimente, Flux de stiri, Lifestyle, Social
sensodays.ro

You might like:

Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate
Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal
Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge
Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015 Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015

2 Responses to "ATAC DUR LA INTACT MEDIA SI ANTENA 3. Ziaristii din Romania SE REVOLTA impotriva lipsei de deontologie a colegilor lor. VEZI PROTESTUL INITIAT"

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |