Alexandra Grigore, singura studenta romanca sustinuta de Bill Gates

Alexandra-Grigore-truezone.roAlexandra Grigore, in varsta de 28 de ani, l-a cunoscut pe Bill Gates in cadrul unui interviu care avea sa ii schimbe viata. Constanteanca l-a impresionat pe miliardarul american, care acum ii plateste integral studiile la renumita universitate britanica Cambridge. 

Alexandra a facut doua facultati in paralel: Politehnica si ASE, la Bucuresti. A doua facultate a ales-o mai mult pentru a-i face pe plac mamei sale, care nu dorea ca fiica ei sa lucreze in domeniul chimiei, din cauza substantelor toxice cu care ar fi intrat in contact.

Insa acest lucru nu a impiedicat-o pe tanara sa-si urmeze visul si a aplicat la un master de specializare in nanotehnologie si biotehnologie, la o universitate in Germania si a fost primul student roman acceptat.

Ajunsa in Germania, a intampinat un prim obstacol: nu stia deloc germana. Dar a invatat de una singura si a reusit sa devina in scurt timp unul dintre cei mai buni masteranzi din seria sa. A urmat o serie de interviuri in cadrul carora l-a cunoscut pe fondatorul Microsoft, Bill Gates.

A fost aleasa de acesta dintre 4.500 de aplicanti. Miliardarul american a decis sa ii plateasca Alexandrei doctoratul la Cambridge, care costa 13.000 de lire pe an.

„Am aplicat sa vad daca intru. Nu ma asteptam sa intru la Cambridge. M-am hotarat sa raman acolo pentru ca am obținut o bursa de la „Bill and Melinda Gates Foundation“ pentru a finanța doctoratul. In anul meu au fost 3 romani, anul trecut nu a mai fost nimeni si nici cu un an in urma, nimeni altcineva din Europa de Est. Am fost foarte mandri“, povesteste studenta, intr-un interviu acordat reporterntv.ro.

Filed in: Invatamant, Lifestyle, Local, Social
sensodays.ro

You might like:

Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate
Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal
Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge
Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015 Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |