Virusul EBOLA avanseaza rapid in Africa. OMS anunta o crestere dramatica a cazurilor de Ebola in ultimele saptamani.

ebolaDin luna ianuarie, Guineea se confruntă cu o epidemie de febră hemoragică virală (cunoscuta ca si EBOLA) care, potrivit celui mai recent raport al Ministerului Sănătății,  a provocat 86 de decese din cele 143 de cazuri raportate în țară.

 

Mai multe cazuri suspecte, unele mortale, au fost raportate și în Liberia și Sierra Leone, țări vecine Guineei. Sase cazuri în Liberia au fost confirmate ca fiind provocate de virusul ebola, a anunțat Organizația Mondiala a Sănătății.

Președinta Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, a făcut un apel către populație să nu intre în panică legată de focarul virusului ebola, care ar fi provocat moartea a cel puțin șase persoane în această țară din Africa Occidentală.

In ultimele saptamani evolutia acesti virus a dus la cresterea dramatica a mortilor, astfel daca pana in luna martie  au murit 66 persoane, in doar 2 saptamani au mai murit cca 30 de oameni.

Ceea ce este periculos este faptul ca raspandira virusului  risca sa faca victime in tot mai multe state din Africa ducand la posibilitatea raspandirii acesui virus si pe alte continente, datorita imigratiei clandestine

CE este EBOLA si cum se manifesta:

Boala se caracterizează prin: manifestări de pneumonie interstițială (febră, cefalee, faringită, dureri toracice, tuse), evoluează cu erupție macrovaculoasă, apoi cu hemoragiigeneralizate exteriorizate prin scaun (melenă), prin varsături (hematemeză), prin urină (hematurie), cu evoluție fatală prin șoc hipovolemic în maxim 9 zile de la debut.

Febra hemoragica Ebola este o boală severă și adesea mortală care poate apărea la om și la primate (maimuțe: cimpanzei, gorile etc).

Febra hemoragică Ebola este denumită și „boala Ebola”.

Cauze

Febra hemoragică Ebola este cauzată de un virus aparținând familiei Filoviridae. Oamenii de știință au identificat 4 tipuri de viruși Ebola. Trei dintre ei provoacă boli la oameni: virusul Ebola Zair, virusul Ebola – Sudan și virusul Coasta de Fildeș Ebola.

Boala poate fi transmisă la om de la animalele infectate și din materiile de origine animală. Ebola poate fi de asemenea răspândită la oameni prin contactul cu fluide corporale infectate sau prin ace infectate din spitale.

Diagnostic

Pot exista semne și simptome de : comă, coagulare intravsculară diseminantă.

Testele folosite pentru a diagnostica febra Ebola includ: testarea de electroliți, studii de coagulare și teste pentru a arata dacă o persoana a fost expusă la virusul Ebola.

Tratament

Nu există nici un tratament cunoscut pentru această boală. Există medicamente care pot lupta cu virușii (antivirale) dar nu funcționează bine împotriva virusului Ebola.

Pacientul este internat de obicei și îngrijirea lui este intensivă. Măsurile de susținere pentru șoc includ medicamente și lichide administrate intravenos.

Problemele de sângerare pot necesita transfuzii de trombocite sau de sânge.

Simptome

În perioada de incubație, care poate dura aproximativ o săptămână, simptomele includ: artrită, dureri de spate, frisoane, diaree, oboseală, febră, dureri de cap, stare generala de rău, greață, durere în gât, vărsături.

Simptomele târzii includ: sângerare din ochi urechi și nas, sângerare din gură și rect, depresie, inflamația ochilor, umflarea genitală, creșterea senzației de durere în piept, erupții cutanate pe tot corpul, convulsii, comă și delir.

90% dintre pacienți mor din cauza acestei boli. Pacienții de obicei mor din cauza șocului mai degrabă decât din cauza pierderii de sânge.

 

Filed in: Diverse, Flux de stiri, Mapamond Tags: , , , , , , ,
sensodays.ro

You might like:

Facebook – un nou VIRUS pe reteaua de socializare. VEZI cum se manifesta si cum sa te feresti de el! Facebook – un nou VIRUS pe reteaua de socializare. VEZI cum se manifesta si cum sa te feresti de el!

One Response to "Virusul EBOLA avanseaza rapid in Africa. OMS anunta o crestere dramatica a cazurilor de Ebola in ultimele saptamani."

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |