Vaccinului antigripal de la Cantacuzino SABOTAT?! Ministrul Sanatatii Nicolaescu a sesizat SRI si vorbeste de o CONTAMINARE intentionata

vaccin-antigripal

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat, sambata, raspunzand unei intrebari privind o posibila contaminare intentionata a vaccinului antigripal produs la Institutul Cantacuzino, ca a primit astfel de informatii si a sesizat SRI.

Intrebat daca are informatii ca s-ar fi produs o contaminare intentionata a vaccinului antigripal produs la Institutul Cantacuzino, ministrul Eugen Nicolaescu a spus ca a primit asemenea informatii, chiar din exteriorul institutului, pe diverse canale„.

De exemplu ca, atunci cand a fost intrerupta activitatea, pentru ca s-au stricat doua centrifuge, care faceau amestecarea foarte buna a produselor din vaccin, cand s-a stat, o saptamana si jumatate, doua saptamani, atunci s-ar fi putut intampla ceva in acest sens, a precizat Eugen Nicolaescu.

Ministrul a adaugat ca alte persoane i-au spus ca fosta sefa de la laborator a facut analizele cu superficialitate, pentru toate analizele, pentru fiecare lot in parte„.

Am informat SRI sa ne dea sprijin in acest sens, a mai spus Eugen Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a declarat, vineri, ca sunt suspiciuni ca pe toata linia de fabricatie a vaccinului antigripal de la Institutul Cantacuzino s-ar fi intamplat „lucruri cu rea-vointa„, precizand ca au fost cerute informatii in acest sens de la alte organe abilitate ale statului.

Am solicitat si altor organe abilitate ale statului sa ne puna la dispozitie unele informatii – pe care noi nu putem sa le avem, pentru ca nu avem de unde – daca sunt suspiciuni ca pe toata linia de fabricatie sa se fi intamplat si lucruri cu rea-vointa. Avem si asemenea informatii, a spus ministrul Sanatatii.

Intrebat daca vor fi luate masuri in cazul celor 400.000 de doze de vaccin antigripal produse de Institutul Cantacuzino in acest sezon, care nu au putut fi puse pe piata din cauza ca nivelul de endotoxine depasea limita admisa, Eugen Nicolaescu a raspuns: Daca se va constatat ca sunt vinovati, da„.

Ministrul Sanatatii a precizat ca pana nu se termina studiul clinic in cazul vaccinului, nu poate sa se antepronunte.

 

Te-ar mai putea interesa:

Filed in: Local, Sanatate si frumusete Tags: , , , , , ,
sensodays.ro

You might like:

INTERZIS PE PIATA – Vaccinul antigripal de la „Cantacuzino” interzis de catre ANM – VEZI CARE SUNT CAUZELE! INTERZIS PE PIATA – Vaccinul antigripal de la „Cantacuzino” interzis de catre ANM – VEZI CARE SUNT CAUZELE!

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |