Un tratament special, combinat, alaturi de extirparea zonei canceroase ar putea elimina grija barbatilor bolnavi de cancer de prostata. Pacientii care au fost supusi interventiei chirugicale si tratamentului ulterior cu hormoni au o rata de supravietuire dubla fata de ceilalti, si este posibil ca si la 14 ani de la interventie ei sa fie inca in viata, conform unui studiu efectuat de cercetatorii britanici si suedezi.
Extirparea pe cale chirurgicală a prostatei, urmată de administrarea unui cocteil de medicamente, ar putea revoluţiona tehnicile de tratare a pacienţilor diagnosticaţi cu cancer avansat al acestei glande, informează dailymail.co.uk.
Pacienţii care fac această operaţie şi urmează un tratament medicamentos beneficiază de o dublare a şanselor de supravieţuire la 14 ani după diagnosticare, în comparaţie cu pacienţii care optează doar pentru tratamentul cu medicamente, afirmă autorii acestui studiu, realizat de cercetători din Marea Britanie şi Suedia.
Cancerul de prostata este cel mai frecvent cancer la barbati si afecteaza peste 41 mii de barbati anual. Acelasi studiu facut pe un numar de 1400 de barbati a relevat faptul ca la tratamentul traditional rata de supravietuire a fost de 2 la 1 pentru cei care au fost supusi interventiei chirugicale si tratamentului hormonal.
Daca rezultatele studiului vor fi confirmate de o serie de teste viitoare, atunci tratarea cancerului de prostata in stare avansata ar putea fi “revolutionata”, spun cercetatorii.
Desi prostatectomia radicala (extirparea prostatei) este folosita in stadiile incipiente ale bolii, procedura nu este in mod obisnuit folosita dupa ce cancerul s-a raspandit in organism.
Citeste articolul complet pe Descopera Lumea