Style Jukebox, o aplicaţie creată de doi tineri români, are sprijinul gigantului Microsoft

Style-Jukebox-truezone.roStyle Jukebox este o aplicaţie care te ajută să asculţi colecţia ta de muzică, urcând-o in Cloud, de unde o poti accesa oriunde, oricand. Aplicatia este gratuita pana in 1,000 de melodii  si este disponibila pentru Windows, iOS, Android si Windows Phone. Este similară cu Dropbox, dar se adresează iubitorilor de muzică.

In prezent aplicaţia are peste 85.000 de utilizatori, majoritatea din SUA, Marea Britanie, Brazilia şi Mexic care stochează peste 1.200.000 de melodii unice pe Cloud şi ascultă peste 300.000 de melodii pe săptămână.
In noiembrie, dezvoltatorii Style Jukebox au încheiat un parteneriat cu VIVACOM din Bulgaria, devenind ‘playerul lor de muzică’.

Cine sunt românii care au avut această idee şi cum au ajuns la acest nivel? Se numesc Ionuţ Antiu şi Radu Prescura,originari din Bacău, sunt foarte tineri şi au toate trăsăturile unor antreprenori veritabili în IT.
Ionut Antiu-truezone.ro
Ionuţ, care are acum 22 de ani, a început să lucreze la Style Jukebox în timpul liceului şi participa cu el la concursuri. A obtinut locul 2 la Concursul Naţional de Informatică Aplicată, ceea ce insemna că putea intra la Politehnică fără examen. A ales însă al drum. După liceu, a plecat la Institutul Naţional de Ştiinţe Aplicate din Lyon, Franţa – INSA . A ţinut legătura cu fostul său coleg de bancă din liceu, Radu Prescura (care urma cursurile Facultăţii de Informatică din capitală) şi au continuat să lucreze împreună pentru a duce Style Jukebox in Cloud, chiar daca unul era la Lyon şi celălalt în Bucureşti. Lucrau la acest proiect în timpul liber. În toamna lui 2011 s-au decis sa prezinte conceptul în faţa investitorilor.

Norocul lor a făcut ca persoana care urma să devină business-angel afacerii să fie din Timişoara. La inceputul lui 2012 Style Jukebox a primit o investiţie de câteva zeci de mii de euro, iar Ionuţ Antiu s-a mutat în Timisoara. Aceşti bani au fost investiţi de către unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, care apare inclusiv în topul Forbes şi Topul Capital, Ovidiu Şandor. Cu afaceri în special în domeniul imobiliarelor, Ovidiu Şandor a rămas apropiat de IT, fiind în adolescenţă olimpic la informatică, dar şi cu studii universitare în domeniu. Chiar mai mult, în 2010 şi-a luat doctoratul la o universitate din Suedia cu o lucrare pe tema „Interacţiunea Om-Computer”.

În septembrie 2013 a fost lansată o versiune beta , iar de atunci au ajuns la peste 85,000 de utilizatori. Gigantul mondial Microsoft le-a acordat un grant în valoare de 60.000 de dolari cu care să plătească serviciile de Cloud, incluzându-i în categoria start-up-urilor BizSpark Plus . Recent, au încheiat primul lor parteneriat, cu operatorul de telefonie VIVACOM, în Bulgaria.

Pentru viitor, dezvoltatorii îşi doresc să introducă aplicaţia pe noi platforme şi să le îmbunătăţescă pe cele existente, următorul milestone fiind ‘… sute de mii de utilizatori’.

Aplicaţia poate fi descărcată în funcţie de device-ul folosit, de AICI.

Filed in: IT, Software
sensodays.ro

You might like:

Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate
Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal
Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge
Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015 Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |