Statul Islamic, o problema GLOBALA. Peste 40 de tari se MOBILIZEAZA contra lor

Statul Islamic

Statul Islamic

Comunitatea internationala se mobilizeaza in fata pericolului terorist reprezentat de Statul Islamic. La Paris are loc astazi un summit pentru securitate regionala gazduit de presedintele francez Francois Hollande la care participa reprezentanti din 20 de tari. Intre participanti se numara secretarul american de Stat, John Kerry, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov si presedintele Egiptului.

Intrunirea celor 20 de reprezentanti are loc dupa apelul facut de Statele Unite pentru constituirea unei coalitii internationale care sa lupte impotriva Statului Islamic.

Franta a anuntat ca trimite de astazi avioane de lupta in Irak pentru misiuni de recunoastere, iar Australia va participa la efortul international cu 600 de consilieri militari si 8 avioane de vanatoare.

„Incepand din aceasta dimineata, primele zboruri de recunoastere vor avea loc cu acordul autoritatilor irakiene si al celor din Emirate”, a declarat ministrul francez al Apararii, Jean-Yves Le Drian, aflat in vizita in Emiratele Arabe Unite, unde se afla aproximativ 200 de militari, intre care si piloti pe avioanele de lupta Rafale.

Ministrul Le Drian a subliniat ca vizita sa are loc intr-un „context de o gravitate exceptionala”, scrie Mediafax.

El a amintit vizita in Irak, vineri, a presedintelui François Hollande, care a anuntat disponibilitatea Frantei de a contribui politic si militar la gasirea unei solutii la aceasta criza, la solicitarea autoritatilor de la Bagdad.

„Prin urmare, fiti gata sa interveniti”, le-a declarat ministrul francez militarilor stationati la Al-Dhafra, baza situata la 30 de kilometri sud-vest de Abu Dhabi.

Avionul Falcon la bordul caruia se afla ministrul a aterizat la aceasta baza unde sunt stationati militari francezi, precum si sase Rafale, un avion de realimentare Boeing C-135 si un avion de recunoastere Atlantique al marinei franceze.

Circa 750 de militari francezi sunt dislocati in Emiratele Arabe Unite, un aliat apropiat al Frantei in Golful Persic.

Sursa: Digi24

Filed in: Flux de stiri, Mapamond Tags: , , ,
sensodays.ro

You might like:

Cele mai grave accidente aviatice din Europa ultimilor 10 ani Cele mai grave accidente aviatice din Europa ultimilor 10 ani
Comisia Europeana: Rata de absorbtie a fondurilor europene in Romania e cu 20 de procente sub media europeana Comisia Europeana: Rata de absorbtie a fondurilor europene in Romania e cu 20 de procente sub media europeana
Programul supermarketelor si hipermarketelor de sarbatori Programul supermarketelor si hipermarketelor de sarbatori
Guvernul Romaniei TAIE investitiile la autostrazi ca sa dea la primarii Guvernul Romaniei TAIE investitiile la autostrazi ca sa dea la primarii

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |