„Şapte miniştri sunt în închisoare, 18 parlamentari şi mulţi alţii sunt pe rolul instanţelor” si „România face paşi înapoi” – Bilantul si ATACUL DUR LA USL venit astazi din partea lui Basescu

traian-basescu1-truezone.roTraian Băsescu a declarat, duminică, la  la Cluj-Napoca, la dezbaterea Fundaţiei Mişcarea Populară, că România are o problemă în interiorul societăţii, „care este tolerantă la corupţie, la nerespectarea regulilor„.

Nu vom reuşi o mână de oameni politici să impunem respectarea integrală a acestor criterii şi România să devină un stat onorabil, dacă nu vom fi sprijiniţi de populaţie. Lipsa de exigenţă se vede în cât de tolerant a fost electoratul românesc când a trimis în Parlament oameni cu dosare pentru corupţi„, a spus Băsescu.

El a ţinut să precizez că de la începutul mandatului său s-au putut vedea rezultatele luptei anticorupţie.

Astăzi sunt vreo şapte miniştri în închisoare, vreo 18 parlamentari şi mulţi alţii pe rolul instanţelor. Am mai văzut câte unul care întreabă unde sunt ţepele, justiţia e cea care îi trage în ţeapă pe cei care încalcă legea„, a mai spus Traian Băsescu.

Preşedintele statului a precizat că i se pare nedrept, acum, „când instituţiile statului au început să funcţioneze, când peste 20 de primari, alături de miniştri şi parlamentari au fost condamnaţi, când peste 50 de directori de mari companii de stat sunt în închisori, mi se pare nedrept să spunem ia uite corupţia este mai mare ca oricând. Nu, statul a avut capacitatea să-i arate pe corupţi„.

Potrivit acestuia, acţiunea politică a USL a relevat instabilitatea reformelor şi „acesta este poate cel mai grav lucru”.

Faptul că revenirea la o justiţie controlată este un lucru care se poate întâmpla, ireversibilitatea reformlor în justiţie nu este garantată, din păcate prin acţiunea oamenilor politici. În ceea ce ce ne priveşte vreau să spun că, fără a face politică, România a făcut paşi înapoi din vara anului 2012. Orice declaraţie pe care o fac în următoarele 30 de minute este în toate cancelariile occidentale. În vara anului 2012 era stabilit ca în toamnă, România să intre în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritimie, urmând faza a doua cu frontierele tereste„, a afirmat Băsescu.

Potrivit preşedintelui statului, instituţia Parlamentului nu funcţionează ca o instituţie la standarde europene.

Atac dur împotriva politicii USL: „România face paşi înapoi”

Traian Băsescu a criticat politica dusă de guvernarea USL, atrăgând atenţia că prin aceasta şansele României să adere la spaţiul Schengen se reduc, deoarece partenerii internaţionali sunt atenţi la respectarea criteriilor politice.

În mod categoric evenimentele din vara anului 2012, când s-a încercat debarcarea prin nerespectarea Constituţiei a preşedintelui, este un element care revine mereu în discuţie şi rapoartele Comisiei Europene. Instabilitatea instituţiilor statului, denigrarea instituţiilor care sunt parte a sistemului european, sunt un elemente care ne scoate din criteriile politice„, a afirmat Traian Băsescu.

Un alt element imputat de preşedinte majorităţii USL se referă la atacurile îndreptate împotriva justiţiei, a judecătorilor şi procurorilor.

În ceea ce ce ne priveşte vreau să spun că fără a face politică România a făcut paşi înapoi din vara anului 2012. Orice declaraţie pe care o fac este în următoarele 30 de minute în toate cancelariile occidentale. În vara anului 2012 era stabilit ca în toamnă România să intre în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritimie, urmând faza a doua cu frontierele tereste. Evenimentele de la noi din vara anului 2012 , din decembrie 2013, atacurile la instituţiile, atacuriile la justiţie, la judecători, la procurori au fost de natură să ne descalifice şi au pierdut românii, în primul rând în credibilitate şi în al doilea rând economic„, a continuat preşedintele Băsescu atacul la acţiunile politice ale USL.

Nici patronii unor instituţii media nu au scăpat de criticile preşedintelui Băsescu, care a vorbit despre modul în care implicarea politică a patronilor aduce prejudicii unei prese libere.

Lucrurile sunt extrem de complicate dacă privim la faptul că tot mai des de peste Ocean şi în rapoartele CE se vorbeşte despre lipsa de libertate a mijloacelor mass media, că ele fac politica patronilor lor. Când ai patroni turnători sau patron inculpat este foarte greu să mai accepte cineva că făcând politica acestui patron presa este liberă„, a fost mesajul transmis de la Cluj de preşedintele Băsescu.

La finalul discursului său, şeful statului a ţinut să atragă atenţia că reformele din justiţie nu sunt ireversibile şi că USL are majoritatea necesară în Parlament pentru a schimba legile.

În toate rapoartele UE se arată că instituţiile statului au rezistat la atacul din 2012 şi la cel din marţea neagră. Instituţiile au rezistat, dar nimeni nu crede că la o presiune continuă şi îndelungată , instituţiile vor rezista la infinit. De ce? Pentru că le modifici legile de funcţionare, au încercat prin numiri, nu au reuşit la Înalta Curte, au avut o prestaţie îndoielnică la numirile de procurori, au înţeles că nu pot pune sub control justiţia prin numiri, cum nu pot pune sub control instituţiile statului. Atunci trec la modificări de legi şi acest lucru îl pot face cu majoritatea pe care o au. De aceea România este pusă sub semnul întrebării astăzi”, a avertizat Traian Băsescu.

Filed in: Politica, Politica Interna Tags: , , , ,
sensodays.ro

You might like:

Traian Basescu PROMITE DEZVALUIRI despre angajatii TRUSTULUI INTACT – ANTENA 3 Traian Basescu PROMITE DEZVALUIRI despre angajatii TRUSTULUI INTACT – ANTENA 3
Legea dronelor a fost promulgata de Presedintele Traian Basescu Legea dronelor a fost promulgata de Presedintele Traian Basescu
GREII FOTBALULUI TRIMISI LA PUSCARIE! Vezi cati ani au primit fiecare dintre ei! GREII FOTBALULUI TRIMISI LA PUSCARIE! Vezi cati ani au primit fiecare dintre ei!
Lista lui Ponta! Premierul Ponta a anuntat, luni, structura viitorului Guvern si lista ministrilor. VEZI despre cine este vorba! Lista lui Ponta! Premierul Ponta a anuntat, luni, structura viitorului Guvern si lista ministrilor. VEZI despre cine este vorba!

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |