REZULTATE SIMULARE BAC 2014. La limba română 52,8% dintre ei au obţinut note peste 5

simulare BAC

Se pare că subiectele la limba română au fost cam grele pentru elevii din clasa a XII-a din moment ce numai 52,8% dintre ei au obţinut note peste 5.

REZULTATE SIMULARE BAC 2014. Conform Mediafax, analiza unui fragment din piesa de teatru „Somnoroasa aventură” de Teodor Mazilu, scrierea unui text despre importanţa călătoriilor în formarea personalităţii tinerilor şi redactarea unui eseu dintr-un text de Liviu Rebreanu au fost subiectele de la română.

Elevii din clasa a XII-a, profilul real, care au susţinut, luni, simularea examenului de bacalaureat la proba de limba şi literatura română au avut de rezolvat trei subiecte.

La primul subiect, candidaţii au avut de rezolvat nouă cerinţe, vizând cunoştinţe de vocabular, limbă română şi gramatică. Printre cerinţele vizate au fost: numirea unor sinonime, explicarea rolului unei virgule, folosirea unei locuţiuni sau expresii într-un enunţ care să conţină un substantiv, prezentarea unor motive literare din textul dat şi comentarea unei secvenţe din text.

La al doilea subiect, s-a cerut scrierea unui text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre importanţa călătoriilor în formarea personalităţii tinerilor.

La subiectul al treilea, elevii au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte, în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ studiat, aparţinând lui Liviu Rebreanu.

Rezultatele de la BAC nu vor fi trecute în catalog.

Rezultatele obţinute la simulările naţionale din anul şcolar 2013-2014 nu vor fi trecute în catalog, dar sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, şedinte cu părinţii, precum şi la nivelul Consiliului profesoral.

Filed in: Invatamant Tags: , , , , , , , , , , , , , ,
sensodays.ro

You might like:

Rezultate Evaluare Nationala 2015. PE JUDETE – UPDATE Rezultate Evaluare Nationala 2015. PE JUDETE – UPDATE
Cele mai grave accidente aviatice din Europa ultimilor 10 ani Cele mai grave accidente aviatice din Europa ultimilor 10 ani
Comisia Europeana: Rata de absorbtie a fondurilor europene in Romania e cu 20 de procente sub media europeana Comisia Europeana: Rata de absorbtie a fondurilor europene in Romania e cu 20 de procente sub media europeana
Programul supermarketelor si hipermarketelor de sarbatori Programul supermarketelor si hipermarketelor de sarbatori

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |