Proteste violente in Ucraina. Protestatarii au impuscat mortal un politist si alti trei au fost luati ostatici – VEZI VIDEO SI GALERIE FOTO

protest-ucraina-6Protestele violente din Ucraina continua. Mii de manifestanţi au construit din nou baricade în centrul Kievului şi s-au luptat cu forţele de ordine. Un poliţist ucrainean a murit după ce a fost împuşcat în cap. Martorii au auzit focurile de armă, apoi au văzut doi bărbaţi fugind de la locul faptei, anunţa Russia Today.

Alţi protestatari au atacat şi au sechestrat trei poliţişti în interiorul unei clădiri ocupate de manifestanţii anti-putere din Kiev. Unul dintre poliţişti a fost înjunghiat şi lăsat să plece, a informat Ministerul Afacerilor Interne din Ucraina. Starea celorlalţi doi poliţişti nu a fost comunicată.

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a anunţat că va lua noi măsuri împotriva manifestantilor adunaţi şi vineri noapte pe străzile Kievului. Tot acesta a promis din nou că va modifica legile anti-protest, că va remania guvernul şi că va acorda de asemenea o amnistie pentru unii activişti reţinuţi.

Un acord însă între opoziţie şi putere este greu de întrevăzut în condiţiile în care violenţele de pe stradă par să nu se mai termine. În pofida măsurilor promise de Ianukovici, protestarii îi cer în continuare preşedintelui ucrainean să demisioneze.

Aflat la o întâlnire cu mai mulţi lideri religioşi din Kiev, Ianukovici a promis că va schimba legile anti-protest şi că va produce o remaniere guvernamentală nu mai devreme de marţi, atunci când va avea loc o sesiune extraordinară a Parlamenului ucreainean. De asemenea, el a promis o aministiere a activiştilor reţinuti de poliţie, dar care nu au comis „crime grave”.

Oferta lui Ianukovici pare însă să nu aibă niciun ecou în rândul protestatarilor.

[sam id=”6″ codes=”true”]

Vitali Kliciko, celebrul boxer şi unul dintre liderii opoziţiei, a declarat că anunţul preşedintelui ucrainean a venit prea tarziu. „Astăzi, oamenii sunt în stradă pentru că cer demisia lui Ianukovici”, a spus Vitali Kliciko, potrivit agenţiei Interfax din Ucraina.

În stradă, manifestanţii au construit din nou baricade împotriva forţelor de ordine, iar unii dintre ei au aruncat cu pietre şi cocktail-uri Molotov în Poliţie. Fumul gros şi dens al anvelopelor care ardeau în Piaţa Independenţei şi vineri arată că violenţele sunt departe de a se fi încheiat.

Strada Grushevsk din Kiev a fost menţionată ca fiind scena unor violenţe între forţele de ordine şi protestatari, poliţiştii acuzând manifestanţii că au încălcat moratoriul. Presa locală a informat că douasprezece persoane au fost luate în custodia Poliţiei.

Secretarul de Stat american, John Kerry, a confirmat încă o dată sprijinul Washingtonului pentru protestatarii din Ucraina în timpul discursului său de la Forumul Economic Mondial de la Elveţia.

Lucrăm cu partenerii noştri pentru a pune presiune pe Guvernul Ucrainei să renunţe la violenţă şi să răspundă în mod concret preocupărilor din stradă”, a declarat John Kerry.

Protestele din Kiev s-au extins acum în mai multe regiuni ale ţării. Aproape de România, sediul Administraţiei Regionale din Cernăuţi a fost ocupat de protestatari vineri, unul dintre ei lovindu-l pe preşedintele Consiliului, Mihail Găiniceru, în cap. De asemenea, la Lvov, mai mulţi protestatari au ridicat baricade cu pneuri şi saci de zăpadă în faţa sediului administraţiei. Alte oraşe ocupate de manifestanţi au fost Rovno, Ternopol, Hmelniţki.

Imagini din Piaţa Independenţei si Strada Grushevsk din Kiev

O nouă noapte de proteste violente în Ucraina. Mii de manifestanţi au construit din nou baricade în centrul Kievului şi s-au luptat cu forţele de ordine. Un poliţist ucrainean a murit după ce a fost împuşcat în cap. Martorii au auzit focurile de armă, apoi au văzut doi bărbaţi fugind de la locul faptei, anunţa Russia Today.Citeste mai mult: adev.ro/mzxk9m
Filed in: Mapamond, Politica, Politica externa Tags: , , , , , , , , ,
sensodays.ro

You might like:

Legea dronelor a fost promulgata de Presedintele Traian Basescu Legea dronelor a fost promulgata de Presedintele Traian Basescu
GOOGLE „recunoaşte” anexarea Crimeei de către Rusia. GOOGLE „recunoaşte” anexarea Crimeei de către Rusia.
Putin avertizeaza Romania si Republica Moldova, alaturi de alte 16 state europene Putin avertizeaza Romania si Republica Moldova, alaturi de alte 16 state europene
Blocul Naţional Sindical anunta proteste de proportii la nivel national in luna martie.VEZI despre ce este vorba! Blocul Naţional Sindical anunta proteste de proportii la nivel national in luna martie.VEZI despre ce este vorba!

One Response to "Proteste violente in Ucraina. Protestatarii au impuscat mortal un politist si alti trei au fost luati ostatici – VEZI VIDEO SI GALERIE FOTO"

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |