Preşedintele Traian Băsescu a promulgat bugetul de stat! Acciza la carburanţi amânată 3 luni!

Seful statului a declarat:

Am promulgat bugetul de stat. Am făcut acest lucru pentru că guvernul a fost de acord să amâne cu trei luni intrarea în vigoare a accizei pe carburant. Sunt resurse foarte mari pentru ca această taxă barbară să nu fie introdusă.

Obiectivul meu nu a fost o confruntare, ci acela de a corecta o greşeală. În acerst sens, când va veni FMI voi fi cel care îşi asumă explicarea erorii introducerii acestei taxe.

Sunt convins că taxa poate fi evitată complet şi acesta va fi obiectivul meu în discuţiile cu Fondul. Nu voi valida nicio scrisoare către Fond în care se pune problema creşterii taxei pe combustibil.

Mă bucură faptul că în cele din urmă Guvernul a adoptat o soluţie înţeleaptă. Creează premisele de colaborare pentru ţară şi pentru relansare economică în 2014.

[sam id=”1″ codes=”true”]

Dacă se consolidează şi capacitatea ANAF de a reduce evaziunea fiscală, de la mijlocul anului putem să începem primii paşi de reducere CAS. Totul e să vrem.

Este clar că bugetul trebuie să reflecte interesul naţional, şi nu interese de partid. Baronii locali să privească cu mare atenţie la fondurile europene.

Convingerea mea e că cele trei luni de amânare a accizei vor fi prelungite pentru totdeauna.

Reintroducerea accizei trebuie făcută în urma unei înţelegeri FMI şi UE. Deşi se ştia disputa internă, cele două instituţii nu au reacţionat negativ. Reluăm discuţiile în luna ianuarie.

Orice acţiune în folosul României, inclusiv aplicarea de pedepse infractorilor, este necesară. Îmi menţin punctul de vedere că cei care ascund infractori nu au ce căuta în fruntea ţării.

Filed in: Flux de stiri, Politica, Politica Interna
sensodays.ro

You might like:

Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate
Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal
Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge
Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015 Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |