Premierul Ponta se teme de depolitizarea TVR!? Rares Bogdan, realizator la Realitatea TV nu a fost validat. Ce crede Cosmin Gusa?

rares_bogdan_17_12_73477500Rareş Bogdan a fost propus de PNL la TVR. Validarea lui pentru şefia TVR a fost respinsă de Parlament (PSD) din lipsă de cvorum.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că formaţiunea sa îl propune pe Rareş Bogdan pentru preluarea conducerii interimare a Televiziunii publice, el arătând că Birourile celor două Camere au convocat plenul reunit pentru a supune votului această propunere. Parlamentarii PSD nu s-au prezentat, marţi, la plenul reunit. Validarea lui Rareş Bogdan a fost respinsă de Parlament, pentru că nu a fost cvorum.

Votul exprimat în privinţa desemnării lui Rareş Bogdan ca preşedinte director general interimar al TVR a fost anunţat în plenul Parlamentului.

Senatorul Mario Oprea a citit procesul-verbal, precizând că, din totalul celor 580 de membri ai celor două Camere, şi-au exprimat votul 176 senatori şi deputaţi, din care 174 au votat „pentru”, iar doi „împotrivă”, astfel că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi (291) pentru validarea lui Rareş Bogdan.

_______________________________________________________________________________________________________

Cozmin Guşă consideră că premierul Victor Ponta l-a atras pe Rareş Bogdan într-o capcană, pentru a se răzbuna pe el, dar şi că cel care l-a propus, preşedintele PNL Crin Antonescu, e responsabil pentru că nu a reuşit să formeze o majoritate pentru validarea jurnalistului la şefia televiziunii publice.

„Rareş m-a informat pe mine despre această posibilitate în cariera lui şi, deşi îmi părea rău să-l pierdem din zona emisiei Realitatea TV, am respectat dorinţa lui de a încerca să reformeze pe o zonă de independenţă Televiziunea Română, deşi l-am avertizat că va fi imposibil. I-am spus că Victor Ponta nu îl va ierta niciodată şi că îl va atrage într-o capcană – unu la mână, şi doi – i-am spus că, dacă va trece prin votul Parlamentului, prin minune, nu va reuşi să facă absolut nimic într-o instituţie muribundă, care e pe perfuzii şi unde nimeni nu doreşte un mesaj de independenţa jurnalistică, ci doreşte o politizare excesivă pentru jocul politic din 2014”, a spus Guşă pentru Ziare.com.

El nu crede că Victor Ponta şi PSD au făcut gestul de respingere a lui Rareş Bogdan pentru a da o lecţie PNL, ci pentru că Ponta se teme de o televiziune publică independentă, mai ales într-un an electoral. Guşă spune că principalul responsabil pentru eşec e Crin Antonescu, cel care trebuia să se asigure că strânge o majoritate, ceea ce arată anumite lucruri despre incapacitatea sa de a-şi atinge obiectivele.

„Rareş e un om tânăr, a vrut să încerce. Eu nu sunt mult mai bătrân decât el, dar s-a dovedit că am avut dreptate, probabil experienţa mea politică se pare că e precumpănitoare aici. Mergem înainte! El îşi reia emisiunile, îşi ia o lecţie apropo de seriozitatea oamenilor politici. Problema abordării sale în acest joc e totuşi lipsa de experienţă politică şi lipsa de expertiză asupra unor oameni care una zic, alta fac. Liderii politici ai României de astăzi sunt în această poziţie.  Dacă Victor Ponta avea probleme cu PNL, le plătea poliţe la subiectul Gigel Ştirbu. E o problemă pe care Victor Ponta o are nu doar cu Rareş Bogdan, ci cu mass-media critică la adresa sa. Rareş Bogdan este emblematic pentru că l-a susţinut în tot cursul anului 2012 şi, apoi, având asemenea credibilitate, l-a criticat pentru toate prostiile pe care le-a făcut Ponta.

De aici sugestia mea că Rareş Bogdan e atras într-o capcană de Victor Ponta, pe care Crin Antonescu nu e în stare să o managerieze. Prima problema a lui Rareş Bogdan apropo de votul din Parlament nu se numeşte Victor Ponta, se numeşte Crin Antonescu, care dacă tot i-a propus, trebuia să-i asigure majoritatea, nu să-l aducă într-un asemenea joc în care cel mai important realizator de talk-show politic din România nu poate să fie validat de Parlament. Antonescu trebuie să-şi asume acest eşec de om politic, care spune multe despre capabilitatea sa de a rezolva treburi. Eşecul îl arată ca pe un om politic care vrea, dar nu poate”, a mai comentat Guşă.

El nu crede că Rareş Bogdan va avea o problema de imagine din cauza faptului că a fost candidatul unui partid politic, PNL, pentru o funcţie publică.

„A fost un candidat independent, nu are nicio problema în chestiunea asta. El nu s-a dus să candideze pentru a politiza TVR, ci de a o face independentă, n-are ce problemă de imagine să aibă. Are o problema cu sine, pentru că a fost pus într-o problemă incomodă, dar asta e problema lui Crin Antonescu, eşecul lui Crin Antonescu”, mai crede Guşă.

Fostul secretar general al PSD şi senator PD consideră şi că Rareş Bogdan ar fi fost total discreditat de PSD, care se va opune oricărui şef al TVR care va dori depolitizarea instituţiei.

„Rareş Bogdan e unul din oamenii mei de bază de la Realitatea TV, poate cel mai important, am acceptat această ambiţie a sa fără probleme, deşi i-am explicat că va fi un eşec în doi paşi. Din păcate, s-a împiedicat la primul. Al doilea ar fi fost accederea la TVR, apoi totala lui discreditare.

Dacă PNL va insista cu altă propunere gen Rareş Bogdan, care să vrea să depolitizeze, PSD nu va fi de acord. PSD fiind obsedat de imagine şi Ponta obsedat de ascunderea adevărului, nu poate să accepte niciun canal care să vorbească deschis despre problemele guvernării, eşecurile guvernării”, a conchis Guşă.

Sursa: Realitatea.net

 

Filed in: Flux de stiri
sensodays.ro

You might like:

Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate
Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal
Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge
Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015 Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015

One Response to "Premierul Ponta se teme de depolitizarea TVR!? Rares Bogdan, realizator la Realitatea TV nu a fost validat. Ce crede Cosmin Gusa?"

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |