Ponta promite autonomia Tinutului Secuiesc contra voturile UDMR!

romania si tinutul secuiesc

Victor Ponta a avut inca de la inceput o atitudine binevoitoare fata de proiectul de autonomie a tinutului Secuiesc promovat de UDMR. Pentru a obtine voturile maghiarilor in turul al II-lea, Ponta le-a promis liderilor UDMR acordarea autonomiei tinutului Secuiesc. Va mai amintiti ca guvernul Ponta a aprobat arborarea steagului secuiesc? Ati uitat prietenia lui Ponta cu György Frunda?

Oficial, liderii UDMR au anuntat ca abia joi se vor pronunta in favoarea unuia dintre cei doi candidati in turul 2 al alegerilor prezidentiale. Citez din declaratia din 3 noiembrie a lui Kelemen Hunor: „Vom lua o decizie pe cine sustinem, care depinde de foarte multe analize si de foarte multe date. Vom lua joi o decizie. S-ar putea sa il sustinem pe Ponta, s-ar putea sa nu luam o astfel de decizie”.
Hunor a aratat deja prin declaratia sa unde se indreapta optiunea UDMR-ului: spre Victor Ponta! si-a aratat disponibilitatea spre negociere, decizia lor depinzand de foarte multe date si analize. Care se refera, desigur, la autonomia tinutului Secuiesc.

Ponta a fost de la inceputul guvernarii sale binevoitor si dispus la concesii fata de UDMR. György Frunda a devenit consilierul sau, relatie care a contribuit din plin la negocierea concesiilor facute UDMR-ului. Chiar ieri Frunda isi declara, prin intermediul canalelor de televiziune, sprijinul fata de Ponta, pe care il considera deschis revendicarilor maghiarilor din Romania, in timp ce despre Iohannis sustine ca este rigid in aceasta chestiune.

Te-ar putea interesa:  Alegeri prezidentiale 2014 – TURUL 2. Unde votez si cum votez? Ghidul alegatorului in strainatate si in Romania.

Sa ne amintim despre Prefectul judetului Harghita, Adrian-Jean Andrei, cel care atacase in instanta memorandumul privind autonomia tinutului Secuiesc, a fost schimbat din functie. La ordinul premierului Victor Ponta, el a fost numit subprefect, iar in locul sau a fost numit Petre Sandor, sustinut de UDMR.

Iata ce adeclarat in august fostul prefect:

„Nu stiu de ce am fost schimbat din functie, acestea sunt negocierile in biroul de coalitie. Eu am fost schimbat din concediu, nu ma mai mira nimic”, a spus fostul prefect

Prietenia lui Ponta cu liderii UDMR s-a vazut cu ocazia refuzului parlamentarilor PSD de a ridica imunitatea fostului ministru László Borbély. Va mai amintiti cum penalii PSD l-au sprijinit pe penalul UDMR in Parlamentul Romaniei? Mai aveti nevoie de alte dovezi ale tradarii Romaniei de catre Ponta in favoarea proiectelor UDMR-ului? Cand era in opozitie, Ponta urla impotriva steagului secuiesc. Imediat ce a venit la guvernare si a avut nevoie de sprijinul parlamentar al UDMR, Ponta a aprobat arborarea steagului secuiesc. Astfel ca acum maghiarii folosesc legal simbolul autonomiei tinutului Secuiesc, in total dispret fata de caracterul unitar al statului roman si cu aprobarea legala a guvernului Ponta! Mai vreti si alte dovezi ale intelegerii dintre Ponta si UDMR?

Citeste si: Ponta vinde tara ungururilor

Victor Ponta, prim-ministrul Romaniei si candidat la Presedintia Romaniei, sustine autonomia tinutului Secuiesc intr-o declaratie din 11 Septembrie 2014

Cand UDMR si-a lansat proiectul de autonomie pentru tinutul Secuiesc, Victor Ponta, prim-ministrul Romaniei, nu a avut o pozitie transanta impotriva acestei initiative, care poate destabiliza Romania. Nu a spus un NU ferm impotriva autonomiei! in 11 Septembrie a.c. a fost in Secuime, la Cozmeni, unde a declarat:

„Daca autonomie inseamna descentralizare” atunci se poate spune ca vorbesc in acelasi limbaj cu UDMR.

Te-ar putea interesa:  Alegeri prezidentiale 2014 – TURUL 2. Unde votez si cum votez? Ghidul alegatorului in strainatate si in Romania.

„Eu sunt pentru dialog, pentru orice fel de discutie, insa in acelasi timp eu cred foarte mult in descentralizare si daca reusim impreuna sa facem acest lucru, dupa aceea putem sa discutam de celelalte. (…). Daca descentralizarea inseamna acelasi lucru, atunci nu avem niciun fel de conflict, ne intelegem perfect”.

Declaratia lui Ponta din 11 septembrie arata clar sustinerea sa pentru proiectul UDMR pentru autonomia tinutului Secuiesc.distincta.

Citeste si: Ponta vinde tara ungururilor

Disponibilitatea lui Ponta pentru dialog pe tema autonomiei maghiarilor din Transilvania („Eu sunt pentru dialog, pentru orice fel de discutie”), cand toata presa vuia de declaratii, inclusiv ale CSM, impotriva acestui proiect, care este un atentat la statul de drept, la integritatea statului roman, arata cat de mult este dispus Ponta sa tradeze interesele Romaniei pentru voturi.

Victor Ponta este deschis sa tradeze poporul roman, sa uite 1000 de ani de istorie a romanilor in Transilvania pentru a ajunge, cu orice pret, presedintele Romaniei! Ce alte dovezi mai vreti pentru tradarea romanilor de catre Ponta?

Te-ar putea interesa:  Alegeri prezidentiale 2014 – TURUL 2. Unde votez si cum votez? Ghidul alegatorului in strainatate si in Romania.

Ipocrizia lui Ponta este evidenta. Cand era in opozitie urla din toti rarunchii impotriva autonomiei tinutului Secuiesc. Sa ii amintim o declaratie din 30 mai 2011 cu ocazia infiintarii la Bruxelles a unei reprezentante a tinutului Secuiesc, cand ii acuza pe Boc si Basescu de lipsa de reactie a autoritatilor romane: „Ar fi foarte bine daca am avea un presedinte al Romaniei si un premier care sa exprime o pozitie a Romaniei. Deocamdata avem un presedinte al PDL si un premier al PDL care sunt convins ca, pentru secui expresia pe care o folosesc e intraductibila, fac pe mortul in papusoi si nu spun nimic despre aceasta problema” – Victor Ponta pe 30 mai 2011.

Acum Ponta nici macar nu face pe mortul in papusoi, ci negociaza direct cu UDMR voturile maghiarilor in schimbul autonomiei tinutului Secuiesc.

Citeste si: Ponta vinde tara ungururilor

Luni, 3 noiembrie, secretarul general al UDMR, Kovács Péter, a declarat ca o organizatie care reprezinta interesele unei minoritati „nu isi poate permite sa adopte o astfel de decizie privind sustinerea unui candidat in turul al doilea bazandu-se pe sentimente”. Este dovada clara ca nu UDMR nu il va sustine pe Iohannis, ci pe Victor Ponta. Maghiarii l-ar vota pe Iohannis pe baza sentimentelor de solidaritate ca minoritari. Dar UDMR nu doreste acest vot, pe care il considera sentimental. UDMR vrea sa cedeze votul maghiarilor din Romania lui Victor Ponta pentru ca Ponta le-a promis liderilor UDMR sustinerea proiectului de autonomie a tinutului Secuiesc.

In ciuda acestor evidente ale intelegerii dintre Ponta si UDMR, televiziunile de casa ale lui Ponta, Antena 3 si Romania TV, afiseaza mesaje prin care sustin ca Iohannis va da Ardealul ungurilor! Culmea tupeului si a nerusinarii! Ponta tradeaza Romania si accepta autonomia tinutului Secuiesc, dar il acuza pe Iohannis exact de ceea ce face el, Victor Ponta! Curat murdar!

Te-ar putea interesa:  Alegeri prezidentiale 2014 – TURUL 2. Unde votez si cum votez? Ghidul alegatorului in strainatate si in Romania.

Victor Ponta fura voturile prin intelegerea lui cu UDMR-ul pentru recunoasterea tinutului Secuiesc. Votantii lui Vadim, Funar si Diaconescu sunt orbi si nu vad tradarea lui Ponta? Votantii romani ai lui Ponta sunt orbiti de promisiunile electorale ale lui Ponta si nu vad tradarea lui Ponta?

Cand Ponta isi va pune in aplicare intelegerea sa cu UDMR-ul pentru recunoasterea legala a autonomiei tinutului Secuiesc sa isi aminteasca cu cine au votat in 16 noiembrie 2014! Va fi prea tarziu!

Cine voteaza Ponta in 16 noiembrie voteaza autonomia tinutului Secuiesc!

TU CU CINE VOTEZI?

[socialpoll id=”2230082″]

Sursa: Adevarul

Filed in: Alegeri Prezidentiale 2014 Tags: , , , , , , , , , ,
sensodays.ro

You might like:

Rezultate Exit Poll la ora 21:00 – Alegeri Prezidentiale 2014 Turul 2 Rezultate Exit Poll la ora 21:00 – Alegeri Prezidentiale 2014 Turul 2
Ultimul sondaj PSD aduce fiori in tabara lui PONTA! Ultimul sondaj PSD aduce fiori in tabara lui PONTA!
Alegeri prezidentiale 2014 – TURUL 2. Unde votez si cum votez? Ghidul alegatorului in strainatate si in Romania. Alegeri prezidentiale 2014 – TURUL 2. Unde votez si cum votez? Ghidul alegatorului in strainatate si in Romania.
Alegeri Prezidentiale 2014. Unde votez si cum votez?. Afla totul despre Alegerile Prezidentiale 2014 Alegeri Prezidentiale 2014. Unde votez si cum votez?. Afla totul despre Alegerile Prezidentiale 2014

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |