Ponta: „Ne paste un razboi”, Basescu raspunde: „Afirmatii facute cu lejeritate, in campanie prezidentiala”

traian_basescu_truezone.ro

Traian Basescu a sustinut, duminica, o conferinta de presa, pe tema conflictului din Ucraina. In contextul razboiului din Ucraina.  Traina Basescu a vorbit despre posibilul razboi civil  din tara vecina, dar si despre conflictul din regiunea Odessa. Traian Basescu a mai subliniat si gratuitea cu care  Ponta a lansat afirmatiile de acum 2 zile

 

Aş vrea să corectez câteva afirmaţii ale premierului, făcute cu lejeritate, într-o campanie prezidenţiale pe care io desfăşoară, dar care nu pot fi incluse în zon grobianismului pe care l-a arătat în ultimele zile, pentru că declaraţiile sunt imediat absorbite de partanerii noştri.

Un dintre afirmaţiile făcute la Craiova a fost aceea că „ne paşte un război”. Vreau să afirm pentru toţi românii şi pentru partenerii noştri. România nu are sentimentul că va fi atacată de Federaţia Rusă şi nu are niciun element care să ne îndrepte spre o astfel de întâmplare. Asta nu înseamnă că România nu participă la efortul de descurajare a instabilităţii în regiune.

Afirmaţia că ne paşte războiul nu are acoperire, iar cetăţenii României sunt în deplină siguranţă.

 

Afirmatia de acum cateva zile, nu are nici un fel de acoperire strategica, avand in vedere faptul ca, Romania nu are semnale de nici un fel  cum ca Rusia ne-ar putea ataca.

Evident, Primul Ministru a dat dovada, din nou, de incompetenta si incompatibilitate cu functia  pe care o detine, lansand afirmatii gratuite, fara sustinere si care pod dauna grav intereselor statului. Astfel de afirmatii, provocatoare, la urma urmei, nu aduc nici un beneficiu politicii externe a Romaniei.

Atunci cand un om cu o functie  ca cea a lui Ponta, lanseaza astfel de afirmatii ele poarta o greutate aparte. Prin prisma populatiei din Romania, aceste afirmatii pot duce la destabilizarea socio-politica a tarii si poate creea un stres in randul cetatenilor Romaniei.

Pe plan extern, insa, declaratiile „gratuite” a le lui Ponta, pot pune sub semnul intrebarii tipul de politica externa dusa de Romania, in randul aliatilor. Ce face Romania, se pregateste de un razboi ? Ce intentii are tara noastra in contextul geo-politic  din zona?

Oare stie Ponta ceva ce serviciile de contrainformatii nu stiu? Poate Premierul Romaniei intentioneaza sa  provoace un razboi ? Oare nu ar trebui tras la raspundere pentru declaratii ce pot submina interesele statului roman ?

Una peste alta, Romania nu se pregateste de nici un razboi, iar daca va exista unul, va fi doar defensiv, in concordanta cu politica NATO.

 

Filed in: Politica, Politica Interna Tags: , , ,
sensodays.ro

You might like:

Angajatii RATB, invitati de sefi la o „plimbare de agrement” la lansarea lui Ponta de azi. VIDEO! Angajatii RATB, invitati de sefi la o „plimbare de agrement” la lansarea lui Ponta de azi. VIDEO!
SONDAJ DE OPINIE! Asistam in aceasta seara la ruperea USL ? SONDAJ DE OPINIE! Asistam in aceasta seara la ruperea USL ?
Replica grupului francez de la RENAULT: S-a investit peste 2 miliarde euro, dar evoluţia infrastructurii este determinantă pentru proiectele viitoare! Replica grupului francez de la RENAULT: S-a investit peste 2 miliarde euro, dar evoluţia infrastructurii este determinantă pentru proiectele viitoare!
Afirmaţia lui Băsescu privind pierderea asamblării Dacia este o tâmpenie, o inconştienţă sinistră. Vezi cine face aceasta  declaratie! Afirmaţia lui Băsescu privind pierderea asamblării Dacia este o tâmpenie, o inconştienţă sinistră. Vezi cine face aceasta declaratie!

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |