PLANTE DE APARTAMENT CARE POT UCIDE! Atentie cum lasati copii in preajma lor. VEZI EFECTELE LOR ASUPRA NOASTRA

Cu totii avem in casa sau in gradinile de pe langa casa, diverse plante cu flori frumoase, sau pur si simplu plante ce abunda in verdeata si care ne dau senzatia de gradina plina. Ceea ce nu stim, multi dintre noi, este ca unele dintre aceste plante sunt foarte periculoase daca sunt ingerate sau chiar numai daca sunt puse in gura. De aceea plantele pe care le tinem in casa, mai ales in preajma copiilor, trebuie alese cu mare grija, iar daca avem astfel de plante sa nu le tinem in calea lor

Iata in continuare cateva dintre ele:

Rubarba

Pe cât de gustoase sunt plăcintele cu rubarbă, pe atât de ucigătoare sunt frunzele acestei plante, destul de comună mai ales în Ardeal. Indiferent dacă sunt crude sau gătite, frunzele de rubarbă provoacă celui care le mănâncă arsuri la nivelul gurii, convulsii, hemoragie internă, comă şi moarte.

rubarbarubarba (1)

 

Tisa

Una dintre cele mai otrăvitoare plante de grădină din zonele de munte, tisa este aproape în întregime otrăvitoare. Numai fructele de tisă sunt mai puţin nocive. În Antichitate, extractul de tisă era folosit de vraci pentru avorturi, dar, de mutle ori, rezultatul era moartea mamei şi a copilului.

tisa

 

Nu există antidot pentru această plantă toxică şi otrava din ea acţionează relativ repede.

Dieffenbachia

Această plantă de apartament, asemănătoare cu ficusul este şi ea pe lista celor mai toxice plante din lume. Mestecarea oricărei părţi a plantei cauzează durere groaznică în gură şi gât, urmate de umflarea căilor aeriene, care poate duce la sufocare.

dieffenbachia

 

 

Ciumăfaia

Ciumăfaia este o specie de plante toxice din genul Datura, familia Solanaceae, cunoscută în popor ca iarba dracului, seminţele nebune, sau trompeta îngerilor.

Ciumăfaia

Ciumafaia-sau-Laurul-porcesc-Datura-stramonium

Simptomele de otrăvire cu această plantă (înghiţirea unei bucăţi foarte mici din frunze sau tulpini este aproape fatală) sunt setea necontrolată, delirul, incoerenţa în vorbire, tulburări de vedere, coma şi maortea.

Asadar, este foarte important ca atunci cand ne hotaram sa crestem plante in apartament, sa verificam inainte cat de periculoase sunt ele.

 

 

 

Filed in: Casa si Gradina, Diverse, Util Tags: , , ,
sensodays.ro

You might like:

Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate
Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal
Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge
Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015 Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |