Oradea City App, primul ghid electronic de orientare a obiectivelor din oras

Oradea vazuta de susSpitale, muzee, parcari sau magazine. Sunt cateva dintre obiectivele care pot fi gasite foarte usor de localnicii si turistii din Oradea si Baile Felix care au la dispozitie un ghid electronic pus la dispozitie de Primarie. Aplicatia poate fi descarcata gratuit, iar singura conditie este ca oamenii sa aiba un telefon inteligent sau o tableta. Ghidul electronic functioneaza ca un GPS care arata cel mai scurt drum catre obiectivul cautat si ofera utilizatorilor imagini, texte si inregistrari audio despre cladirea cautata.

Ghidul electronic Oradea City App poate fi descarcat gratuit de Google Play sau App Store. Aplicatia dispune si de un sistem de alerta care anunta din timp utilizatorii despre spectacolele, concertele sau alte evenimente care au loc in oras. in plus, ofera informatii si despre zonele cu locuri libere de parcare.Aplicatia Oradea city

„Orice informatie din interiorul aplicatiei sau pe care o gasiti in aplicatie este informatie georeferentiala, care are un punct pe harta ceea ce-ti permite ca utilizator sa-si creezi un traseu catre respectivul punct, fie el si eveninment”, explica Mihai Jurca, managerul de proiect.

„Majoritatea turistilor care se duc in orasele necunoscute de ei folosesc internetul. Acest ghid ar fi chiar foarte folositor.”

„Apar si facilitatile legate de distractie, de transport public, cat si parcarile. Veti vedea o facilitate de a accesa bilet de tramvai, autobuz, respectiv de a plati biletul direct din aplicatie”, detaliaza Eduard Florea, administratorul public al orasului.

Turistii care cauta obiectivele de vizitat pot seta in aplicatie traseul si in cateva secunde sunt ghidati cum sa ajunga acolo. De asemenea primesc informatii despre locurile si cladirile vizitate.

Aplicatia Oradea city

 

„Cladirea a fost construita in anul 1899, iar pe atunci se numea Teatrul Orasenesc din Oradea. in doar cateva secunde pe o tableta sau un telefon aceste date sunt la dispozitia turistilor prin aplicatia Oradea App. Daca vizitati pentru prima data Oradea, ea va ajuta sa identificati si sa aflati informatii importante despre obiectivele turistice din oras”, spune Laura Breb, reporter Digi24 Oradea.

„Va avea posibilitatea unui ghid audio, la fel ca orice traseu sau tur ghidat intr-un muzeu, si aplicatia va oferi posibilitatea celor ce o utilizeaza sa asculte in casti informatii despre obiectivul pe care il au in fata”, sustine managerul de proiect.

Aplicatia ofera informatii in trei limbi: romana, engleza si maghiara. Ghidul electronic Oradea City App a fost cumparat de administratia locala la pachet cu o alta aplicatie si impreuna au costat 18 mii de euro.

 

Aplicatia poate fi descarcata aici: pentru Android si pentru IOS

Filed in: Local, Util Tags: , , , , , , , ,
sensodays.ro

You might like:

Referendum Oradea pe 14 Iunie – Progres sau indiferenta Referendum Oradea pe 14 Iunie – Progres sau indiferenta

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |