Operaţia de CEZARIANĂ SE VA PLATI incepand cu luna martie 2014

operatie-prin-cezariana-truezone.roMinisterul Sănătăţii a anunţat că, de la 1 martie, femeile care vor să aducă pe lume copii prin cezariană vor plăti, dacă nu e vorba de o urgenţă medicală. Decizia e contestată de viitoarele mame, cu atât mai mult cu cât în ţara noastră aproape jumătate dintre copii se nasc prin cezariană.

Din ce în ce mai multe românce aleg să nască prin cezariană. Dacă în anii ’90, doar 12% dintre bebeluşi erau aduşi pe lume printr-o operaţie, anul trecut, aproape jumătate dintre copii s-au născut prin cezariană.

Cristina va deveni mamă în două săptămâni. „Prin cezariană vreau. Cred că e mai uşor. Mi-e frică de naşterea normală”, spune viitoarea mămică.

Teoretic, doar femeile care au probleme medicale ar trebui operate, iar decizia ar trebui să vină de la medicul care a monitorizat gravida.

„În ultimii doi ani de zile, sunt extrem de multe persoane care vin la spital şi bat din picior că ele vor cezariană. În operaţia cezariană copilul este scos brusc şi atunci posibilitatea lui de a se acomoda cu mediul extrauterin este mai redusă”, spune Doru Pană, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie Prof. Dr. Panait Sârbu.

[sam_ad id=”3″ codes=”true”]

Ministerul Sănătăţii spune că, odată cu introducerea pachetului de servicii medicale de bază în spitale, în martie, cezariana va fi decontată doar dacă medicul consideră că e absolut necesară.

Ministerul crede că va fi imposibil ca pe biletul de externare să fie menţionată „cezariană de urgenţă” în loc de „cezariană la cerere”.

„Diagnosticul principal, ca să fie modificat, ar necesita o muncă care nu şi-ar merita justificarea nici măcar material”, adaugă Pană.

În prezent, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate decontează în jur de o mie de lei pentru o naştere naturală, în timp ce pentru o cezariană, aproape 2.000 de lei.

 

Filed in: Lifestyle, Sanatate si frumusete, Social, Util
sensodays.ro

You might like:

Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate
Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal
Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge
Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015 Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |