Michael Schumacher, în STARE CRITICĂ, după accidentul la schi

michael_schumacher_accident_skiFostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, care a suferit, duminică, un accident în staţiunea franceză Meribel, se află în stare critică, a anunţat Centrul Medical Universitar din Grenoble (CHU), unde este internat germanul, informează AFP.

„El avea un traumatism cranian grav cu comă, la sosire, fiind necesară imediat o intervenţie chirurgicală”, se arată într-un comunicat al CHU, în care se menţionează că Schumacher „rămâne în stare critică”.

În urmă cu aproximativ trei ore, autorităţile din Meribel au anunţat că Schumacher a suferit un traumatism cranian grav, dar viaţa nu îi este în pericol.

Jandarmeria montană din Courcheval, care a intervenit după accidentul lui Schumacher, a precizat tot atunci că germanul a suferit „un traumatism cranian sever”.

La scurt timp după anunţul autorităţilor din Meribel, ledauphine.com a notat însă că starea lui Schumacher s-a agravat şi că viaţa fostului pilot ar fi acum în pericol, iar ulterior a menţionat că germanul ar avea hemoragie cerebrală.

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost rănit grav într-un accident de schi, duminică, în staţiunea Meribel, conform postului de radio Europe 1, citat de L’Equipe.

Directorul general al staţiunii, Christophe Gernignon-Lecomte, a declarat pentru RMC că Schumacher era agitat dar conştient, după accident. „Nu ştiu cu adevărat gravitatea accidentării, deocamdată are loc o anchetă. El a căzut la 11.07, în afara pistei, la Meribel. Avea cască şi s-a lovit cu capul de o stâncă. Intervenţia a fost rapidă, la ora 11.15, el fiind transportat cu elicopterul la spital. Era şocat, puţin agitat, dar conştient. Probabil este un traumatism cranian, dar nu este grav”, a afirmat Gernignon-Lecomte.

Michael Schumacher, în vârstă de 44 de ani, este septuplu campion mondial la Formula 1 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004). El a câştigat în carieră 91 de Mari Premii în 307 participări şi s-a retras din activitate în 2012.

Mesaje de susţinere pentru Schumacher

Numeroşi piloţi de Formula 1 şi din CM de Raliuri au postat pe Twitter mesaje de susţinere pentru fostul campion mondial Michael Schumacher, care a fost rănit grav, duminică, într-un accident suferit în staţiunea franceză Meribel, informează 20minutes.fr.

„Este o seară foarte tristă. Michael, acesta este cel mai important Grand Prix al vieţii sale şi îl vei câştiga. Michael a fost ca un tată pentru mine în Formula 1, a fost (şi va fi) alături de mine în fiecare fază a carierei mele”, a notat compatriotul lui Schumacher, multiplul campion mondial de F1 Sebastian Vettel.

„Mă rog pentru tine, fratele meu!! Şi sper să te faci bine cât mai repede, Michael!!”, a scris şi brazilianul Felipe Massa, fost coleg al germanului la echipa Ferrari.

Francezul Romain Grosjean şi-a arătat, de asemenea, susţinerea: „Toate gândurile noastre sunt pentru Schumi şi familia sa! Sper să te faci bine repede”.

Britanicul Jenson Button consideră că Schumacher are puterea de a trece peste această problemă. „Gândurile mele sunt alături de Michael Schumacher în această perioadă grea… Michael, mai mult decât oricine, are puterea să treacă peste asta”.

„Cu toţii îi urăm lui Michael Schumacher însănătoşire grabnică. Sunt convins că lumea automobilismului va dormi greu noaptea asta”, a notat şi Sebastien Loeb.

Pilotul de raliuri Petter Solberg a scris că se roagă pentru ca Schumacher să obţină „o ultimă victorie”: „Toate gândurile mele sunt alături de Michael Schumacher. Mă voi ruga pentru ca tu să obţii o ultimă victorie, prietenul meu!”

 

Sursa: Realitatea.net

Filed in: Auto/moto, Diverse, Evenimente, Mapamond, Social, Sport
sensodays.ro

You might like:

Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate
Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal
Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge
Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015 Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |