Masuri luate in urma tragediei din APUSENI. Un nou departament infiintat de Victor Ponta. Acesta va functiona în cadrul Ministerului de Interne – Vezi despre ce este vorba si cine il va conduce!

Victor-PontaPremierul Victor Ponta a anunţat înfiinţarea departamentul de intervenţii în situaţii de urgenţă. Acesta va funcţiona în cadrul Ministerului de Interne.

Raed-ArafatVictor Ponta a declarat că Guvernul va înfiinţa, în şedinţa de miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, un departament de intervenţii în situaţii de urgenţă si va fi condus de catre Red Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Acesta va putea coordona forţe şi din alte ministere. În opinia, premierului odată cu apariţia departamentului condus de Raed Arafat se va evita pierderea timpului şi a energiei cu birocraţia.

Pe baza a ceea ce am constatat în aceste zile, mâine, în şedinţa de guvern, vom adopta o ordonanţă de urgenţă pentru constituirea unui Departament de intervenţii in situaţii de urgenţă, aici, în cadrul Ministerului de Interne, dar cu capacitate legală de a coordona forţe şi din alte ministere, în aşa fel încât să nu mai pierdem timp şi energie cu prea multe lucruri birocratice„, a anunţat Ponta, prezent, marţi seara, la Ministerul de Interne.

De altfel, şeful Guvernului anunţa în urmă cu o săptămână că intenţionează să modifice actualul sistem de coordonare a instituţiilor în situaţii de urgenţă şi va avea două comitete de intervenţie, respectiv unul pentru intemperii, coordonat de ministrul Administraţiei Publice şi unul pentru cazuri de urgenţă, condus de vicepremierul pentru Siguranţă Naţională.

El a precizat astfel că vor exista două tipuri de comitete de urgenţă, respectiv unul care să se refere la intemperii, unde ministrul Administraţiei împreună cu autorităţile locale şi alte instituţii trebuie să aibă proceduri foarte clare şi capacitate de intervenţie, şi unul pentru situaţii de urgenţă, coordonat de vicepremierul pentru Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, împreună cu Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi alte autorităţi, care să funcţioneze mult mai bine sub autoritatea unei singure persoane.

Care este parerea ta despre noul departament infiintat? Crezi ca va functiona? Exprima-ti parerea mai jos!

Filed in: Local, Politica, Politica Interna Tags: , , , , , , , ,
sensodays.ro

You might like:

Ponta: Canada relaxează regimul de vize pentru români din 2016 Ponta: Canada relaxează regimul de vize pentru români din 2016
ATAC DUR din partea lui Traian Basescu – Victor Ponta  şi Crin Antonescu „iresponsabili şi rău intenţionaţi” ATAC DUR din partea lui Traian Basescu – Victor Ponta şi Crin Antonescu „iresponsabili şi rău intenţionaţi”
Schimb de replici intre Crin Antonescu si Victor Ponta! Premierul comparat cu un chelner de catre Antonescu! Vezi reactia lui Victor Ponta! Schimb de replici intre Crin Antonescu si Victor Ponta! Premierul comparat cu un chelner de catre Antonescu! Vezi reactia lui Victor Ponta!
Crin Antonescu, il ATACA dur pe Ponta si adreseaza ironii la adresa USD – VEZI despre ce este vorba! Crin Antonescu, il ATACA dur pe Ponta si adreseaza ironii la adresa USD – VEZI despre ce este vorba!

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |