GOOGLE „recunoaşte” anexarea Crimeei de către Rusia.

Crimeea

Deşi comunitatea internaţională a condamnat vehement anexarea Crimeii de către Rusia, nerecunoscând ciuntirea Ucrainei, gigantul Google s-a grăbit să marcheze pe hărţile online noua graniţa trasată arbitrar.

Compania americană a trecut Crimeea, pe hărţile sale online, ca aparţinând Rusiei şi a introdus o frontieră în Europa, care nu este recunoscută nici de UE nici de către Statele Unite. Pe Google Maps apare acum o graniţă „punctată” între peninsula Crimeea şi Ucraina. Totodată, de pe hărţile Google a dispărut vechea granţă de la strâmtoarea Kerci, care delimita Rusia de peninsula Crimeea, notează europeanul.org. La fel ar fi procedat şi gigantul american Apple.

Potrivit publicaţiei citate, şi serviciul rusesc „Yandex” a inclus peninsula Crimeea în componenţa Federaţiei Ruse. Însă, potrivit gazeta.ru, internauţii văd diferit harta în funcţie de locul accesării. Astfel, pentru utilizatorii yandex din Ucraina Crimeea este prezentată drept un teritoriu al Ucrainei, iar cei care accesează serviciul din Rusia văd peninsula ca parte a Federaţiei Ruse.

Filed in: Flux de stiri, Mapamond, Politica, Politica externa Tags: , , , , ,
sensodays.ro

You might like:

Putin avertizeaza Romania si Republica Moldova, alaturi de alte 16 state europene Putin avertizeaza Romania si Republica Moldova, alaturi de alte 16 state europene
CRIMEEA – Premierul interimar ucrainean, Arseni Iaţeniuk, cere Rusiei să retragă trupele de pe teritoriul Ucrainei. Rusia a declarat „RĂZBOI” CRIMEEA – Premierul interimar ucrainean, Arseni Iaţeniuk, cere Rusiei să retragă trupele de pe teritoriul Ucrainei. Rusia a declarat „RĂZBOI”
UCRAINA – Propunere surpriza din partea lui Victor Ianukovici – Vezi despre ce este vorba! UCRAINA – Propunere surpriza din partea lui Victor Ianukovici – Vezi despre ce este vorba!
Proteste violente in Ucraina. Protestatarii au impuscat mortal un politist si alti trei au fost luati ostatici – VEZI VIDEO SI GALERIE FOTO Proteste violente in Ucraina. Protestatarii au impuscat mortal un politist si alti trei au fost luati ostatici – VEZI VIDEO SI GALERIE FOTO

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |