Gazprom reduce cu 10% livrarile de gaz pentru Romania

gazpromGazprom va reduce livrarile de gaze catre Romania cu 10% de maine, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

Acesta a precizat ca populatia nu avea de suferit nici in cazul unei ierni extreme.

„Suntem pregatiti pentru a face fata oricarei situatii si populatia Romaniei nu va avea de suferit nici in cazul unei ierni extreme”, a subliniat ministrul delegat pentru Energie.

“Am crescut capacitatea de depozitare cu 110 mc. Am luat toate masurile necesare ca sa nu fim amfectati de criza in perioada de iarna. Am avut discutii cu omologi de-ai mei din Bulgaria, Moldova, Serbia si cu ambasada Ucrainei de la Bucuresti, pe langa discutii zilnice cu UE. in discutiile avute cu vecinii nostiri le-am comunicat ca, din pacate, posibilitatea Romaniei de a exporta este extrem de limitata, cu exceptia gazoductului Iasi-Ungheni, avem posibilitatea de a ajuta Moldova cu aproximativ14.000 mc pe ora, daca situatia o va impune. Suntem limitati din punct de vedere tehnic, privind exporturile catre Serbia. In afara de 3% din consumul Moldovei, posibilitatea de ajutorare din partea noastra este limitata, din cauza problemelor tehnice si a nevoilor noastre”, a declarat Razvan Nicolescu.

Ministrul delegat pentru Energie a adaugat ca s-au luat deja masuri pentru suplinirea importurilor rusesti, pentru ca Romania sa aiba cantitatea necesara de gaze pentru a trece iarna.

„Daca obiectivele realizarii independentei energetice a Romaniei va fi posibila in 2020, pregatim momnetul, dar vorbim despre iarna aceasta. Am dublat fondurile care pot fi accesate de Transgaz pentru infrastructura de preluare a gazelor din Marea Neagra. Discutam de optiuni de perspectiva dar trebuie sa trecem cu succes de aceasta iarna si sunt sigur ca vom putea. Avem 25 miliarde stocate si vom atinge la sfarsitul exercitiului 2,8 miliarde. Sunt optimist ca vom depasi aceasta situatie cu succes. Orice schimbare va va fi comunicata”, a mai spus ministrul.

Filed in: Economie, Flux de stiri Tags: , , , ,
sensodays.ro

You might like:

Cele mai grave accidente aviatice din Europa ultimilor 10 ani Cele mai grave accidente aviatice din Europa ultimilor 10 ani
Comisia Europeana: Rata de absorbtie a fondurilor europene in Romania e cu 20 de procente sub media europeana Comisia Europeana: Rata de absorbtie a fondurilor europene in Romania e cu 20 de procente sub media europeana
Programul supermarketelor si hipermarketelor de sarbatori Programul supermarketelor si hipermarketelor de sarbatori
Guvernul Romaniei TAIE investitiile la autostrazi ca sa dea la primarii Guvernul Romaniei TAIE investitiile la autostrazi ca sa dea la primarii

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |