Fost ministru condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare. Decizia nu este definitiva! Vezi despre cine este vorba!

curtea-constitutionala-truezone.roFostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi a aflat, luni, sentinta in cadrul dosarului in care este acuzata de abuz in serviciu, in privinta organizarii Zilelor Tineretului din 2009.

Monica-Iacob-RitziMonica Iacob Ridzi a fost condamnata la cinci ani de inchisoare cu executare, insa decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs, potrivit Mediafax.

Fostul ministru al Tineretului si Sportului, precum si alte 11 persoane, au fost trimisi in judecata, in data de 3 mai 2011, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru fraudarea Ministerului Tineretului si Sportului.

Prejudiciul estimat depaseste suma de 2,7 milioane de lei.

Completul de judecata, format din presedintele Iulian Dragomir si judecatorii Rodica Cosma si Francisca Vasile, a mai dispus, in cazul Monicai Iacob Ridzi, si interzicerea unor drepturi timp de trei ani. Aceeasi pedeapsa – respectiv cinci ani de inchisoare cu executare si trei ani de interzicere a unor drepturi – a fost dispusa, tot pentru abuz in serviciu, pentru Ioana Varsta, fostul consilier al Monicai Ridzi.

Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Completul de cinci judecatori al instantei supreme.

Monica Maria Iacob Ridzi, deputat si fost ministru al Tineretului si Sportului in perioada decembrie 2008 – iulie 2009, este acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie in forma continuata, participatie improprie la infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic, savarsita prin incalcarea masurilor de securitate, participatie improprie la infractiunea de a modifica, sterge sau deteriora date informatice, fara drept.

Cum comentezi aceasta decizie? Exprima-ti parea mai jos!

Filed in: Local, Politica, Politica Interna Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
sensodays.ro

You might like:

Puteti fi dat in judecata pentru postarile de pe Facebook! Hotararea ICCJ Puteti fi dat in judecata pentru postarile de pe Facebook! Hotararea ICCJ
SPUNEŢI ADIO TORRENTELOR! VEZI decizia luata de Curtea Europeana SPUNEŢI ADIO TORRENTELOR! VEZI decizia luata de Curtea Europeana
GREII FOTBALULUI TRIMISI LA PUSCARIE! Vezi cati ani au primit fiecare dintre ei! GREII FOTBALULUI TRIMISI LA PUSCARIE! Vezi cati ani au primit fiecare dintre ei!
LIBER! După un an de închisoare, Decebal Traian Remeş a reusit sa fie eliberat! LIBER! După un an de închisoare, Decebal Traian Remeş a reusit sa fie eliberat!

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |