Cutremur de magnitudine 5,0 in regiunea Vrancea. L-ati simtit ?

CUTREMUR-VRANCEA-4,2Un cutremur de magnitudine 5,0 grade pe scara Richter s-a produs in regiunea Vrancea in seara zilei de sambata, 29 martie. Cutremurul a avut loc la ora locala 21h18min05sec. Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, seismul a avut epicentrul in Muntii Vrancei, zona GURA TEGHII-PIETRELE INSIRATE (45,61 grade latitudine Nordica, 26,48 grade longitudine Estica).

Cutremurul s-a produs la adancimea de 134 km si a avut magnitudinea de 5,0 grade pe scara Richter. Intensitatea seismului in zona epicentrala a fost de V grade pe scara Mercalli.
Cutremurul a fost resimtit la Bucuresti cu intensitatea de III-IV grade pe scara Mercalli. De asemenea, miscarea seismica a fost resimtita cu intenstati de III si IV grade pe scara Mercalli in numeroase localitati din sudul si estul tarii, dar si in Basarabia la Chisinau.Astfel, seismul a fost resimtit in judetele Ialomita, Arges, Calarasi, Bacau,Iasi, Vrancea, Buzau, Constanta, Tulcea, Dambovita, Ilfov, Braila, Galati, Prahova, cu deosebire in resedintele de judet.
Cutremurul din aceasta seara a fost al doilea seism de magnitudine peste 4,0 produs in Vracea astazi si cel mai puternic din acest an.
De la inceputul anului in regiunea Vrancea s-au produs 7 cutremure cu magnitudini cu magnitudini peste 4,0 grade pe scara Richter, astfel:

Filed in: Flux de stiri Tags: , , ,
sensodays.ro

You might like:

Cutremur intens in Vrancea – ML 5,5 Grade pe scara Richter Cutremur intens in Vrancea – ML 5,5 Grade pe scara Richter

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |