Cum se fileteaza si serveste pestele

Peste-la-cuptor-cu-ciuperci-truezoneUn peşte la grătar, servit întreg, este o desfătare pentru simţuri. Fireşte, dacă poţi să-l desfaci în fileuri fără să faci prea multă mizerie sau să arunci prea multă carne. Urmând câţiva paşi simpli, cu prima ocazie vei putea să-ţi impresionezi oaspeţii cu o îndemânare aparte.
Cum să filetezi peştele ca un bucătar de top? Iată ce recomandă bonappetit.com:

1. Folosind un cuţit cu lama subţire, ascuţită şi flexibilă, faci o tăietură la cap, lângă înotătoare, până atingi şira, şi alta deasupra cozii. Tai apoi peştele începând de la cap spre coadă, urmărind şira. Mişcarea trebuie să fie fină, dar fermă. Cu o spatulă, sau pur şi simplu folosindu-te de mâna liberă, desprinzi uşor fileul.

2. Dacă în primă fază direcţia de dezosat a fost de la cap la coadă, acum pornim de la coadă înspre cap. Coada se prinde cu o mână şi se trage încet în sus, având grijă să nu rămână bucăţi de carne prinsă de os. În acest moment te poţi folosi de vârful cuţitului pentru a apăsa uşor carnea de la bază. Şira spinării, odată desfăcută, se înlătură cu tot cu coadă şi cap.

Filed in: Gastronomie
sensodays.ro

You might like:

Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge
Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015 Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015
Bacalaureat 2015. Subiecte si rezultate PE JUDETE Bacalaureat 2015. Subiecte si rezultate PE JUDETE
Rezultate Evaluare Nationala 2015. PE JUDETE – UPDATE Rezultate Evaluare Nationala 2015. PE JUDETE – UPDATE

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |