Blocul Naţional Sindical anunta proteste de proportii la nivel national in luna martie.VEZI despre ce este vorba!

ProtestSindicaliştii nu mai au răbdare cu Guvernul Ponta şi ameninţă cu proteste de proporţii în martie. În opinia reprezentanţilor Blocul Naţional Sindical (BNS) Executivul nu a vrut sau nu a ştiut cum să rezolve problemele grave ce afectează sectoare-cheie ale economiei.

Reprezentanţii BNS au anunţat că pentru prima jumătate a lui martie se pregătesc organizarea la nivel naţional a unor proteste în stradă, . Potrivit unui comunicat al sindicaliştilor, marţi vor fi dezvăluite toate informaţiile legate de prima acţiune de acest gen, programată chiar în prima decadă a lunii martie, urmând ca datele legate de celelalte ieşiri în stradă să fie anunţate treptat, pe măsură ce se definitivează aspectele organizatorice.

Protestele se vor desfăşura la nivel naţional şi vor aduce în stradă lucrători din toate sectoarele economice, deopotrivă din companii private şi din societăţi/regii/companii etc aflate în portofoliul statului„, se arată într-un comunicat emis de BNS.

Conform sursei citate, decizia de a scoate oamenii în stradă „a fost generată de o serie de probleme grave ce afectează sectoare-cheie ale economiei, probleme pentru care Guvernul nu a ştiut sau nu a vrut să găsească rezolvare„.

Una dintre aceste probleme, este, potrivit BNS, necesitatea investiţiilor în infrastructura de transport, respectiv în finalizarea cât mai rapidă a lucrărilor la autostrada Piteşti – Sibiu.

În acest sens, BNS a explicat că este reprezentantul lucrătorilor din companiile Dacia Renault şi Ford Craiova, însă are membri de sindicat şi în societăţile care produc componente şi subansamble auto, iar autostrada Piteşti-Sibiu este vitală pentru ca cele două platforme industriale să îşi menţină un nivel competitiv pe piaţă şi să asigure stabilitatea locurilor de muncă a peste 150.000 de oameni.

Alte motive de protest invocate de BNS sunt: managementul defectuos al Companiei Naţionale Poşta Română, „agresiunea publică permanentă” la adresa CEC, „intenţia autorităţilor de a «privatiza» Administraţia Portului Constanţa şi de a crea astfel un spaţiu propice pentru creşterea infracţionalităţii economice„, şi nerespectarea angajamentelor în ceea ce priveşte modificarea legislaţiei muncii şi a relaţiilor industriale.

Filed in: Local, Politica, Politica Interna Tags: , , , ,
sensodays.ro

You might like:

USL s-a rupt! PNL a decis iesirea de la guvernare USL s-a rupt! PNL a decis iesirea de la guvernare
Proteste violente in Ucraina. Protestatarii au impuscat mortal un politist si alti trei au fost luati ostatici – VEZI VIDEO SI GALERIE FOTO Proteste violente in Ucraina. Protestatarii au impuscat mortal un politist si alti trei au fost luati ostatici – VEZI VIDEO SI GALERIE FOTO

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |