ATENTIE!!! Sute de magazine online false, de Sărbători. Peste 3.000 de înşelătorii circulă pe reţelele de socializare

      voucherul 2 Mii de metode a înşela oamenii circulă pe reţelele de socializare şi pe site-urile magazinelor online. Pentru că în perioada sărbătorilor vânzările cresc, au apărut şi mai mulţi falşii comercianţi. Ei se folosesc de informaţiile utilizatorilor pentru a le goli mai apoi conturile. Pagubele ajung la milioane de euro.
       Voucherele oferite cu titlu gratuit pe reţelele de socializare sunt ultima găselniţă a infractorilor. Îi pun pe utilizatori să completeze diferite sondaje, iar apoi identifică IP-ul calculatorului care devine un cal troian: viitoarele tranzacţii făcute de pe el sunt văzute de hackeri.
 
Noi descoperim zilnic în jur de câteva zeci de magazine online false, create de la zero şi care targetează şi utilizatori din România. Am observat că sunt peste 3.000 de escrocherii pe Facebook care circulă deja”, spune Bianca Stănescu, specialist în securitate Bitdefender.Consumatorii trebuie să se apere singuri de aceste atacuri. Pentru o mai mare siguranţă, adresa site-ului trecută ar trebui să aibă terminaţia .ro sau .com. Cu toate astea, unele fraude se pot face şi pe aceste domenii pentru că sunt infractori informatici care cumpără site-uri de la zero.
 
                                                                   [sam_ad id=”2″ codes=”true”]
 
Este adevărat, dar mai sunt şi alte măsuri de protecţie: puteţi intra pe motoare de căutare să vedeţi la ce dată şi cine a înregistrat site-ul. De exemplu, 99% din site-urile false sunt înregistrate pentru o perioadă de 1 an. În plus, orice firmă ar trebui să fie prezentă pe site-urile de socializare, aşadar uitaţi-vă la comentariile utilizatorilor.Deşi în România sunt 12.000 de magazine online, puţine lucrează ca la carte, spun specialiştii în comerţ electronic.
Se mai întâmplă, de exemplu, să faci o comandă şi să nu te sune nimeni înapoi sau să faci o comandă şi preţul să fi fost cel mai bun din tot internetul, dar să nu existe pe stoc. Eh, lucrurile astea nu ajută la nivel de încredere”, susține Radu Vâlceanu, dezvoltator de magazine online.
Ca un exemplu, anul acesta doi români au produs daune în domeniul online de un milion de euro. Ei au fost prinşi cu ajutorul autorităţile americane.
Filed in: Social, Util
sensodays.ro

You might like:

Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate
Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal
Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge
Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015 Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |