Anghel Iordănescu, la echipa naţională a ROMÂNIEI

anghel-iordanescu-truezone.roAnghel Iordănescu a confirmat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că va prelua funcţia de director tehnic al FRF. Fostul selecţioner a precizat că nu şi-a pus în nici un moment problema să candideze la şefia FRF.

Anghel Iordănescu are ca obiectiv principal reorganizarea sistemului de selecţie de la nivelul juniorilor până la cel al primei reprezentative.

„Cu doi ani şi jumătate în urmă mi-a făcut această propunere de a reveni în fotbal, pentru a îmbunătăţi şi a da un avânt acestei comisii. Trebuie să fiu sincer şi să recunosc că eu sunt principalul vinovat acel proiect nu s-a concretizat şi într-o mică măsură prietenul meu Gică Hagi”.

Pot spune sincer că îmi doresc să rămân în această direcţie tehnică, una pe profilul meu, pe ceea ce am făcut o viaţă întreagă.
Chiar nu m-ar interesa problemele administrative. Pentru mine a fost totul clar de la început şi recunosc: am făcut o promisiune în faţa lui Gică Popescu, a lui Hagi, a lui Dan Petrescu, că eu nu voi lupta cu ei. O viaţă întreagă am stat cu ei, am suferit în cantonamente, ne-am bucurat la victorii şi acum eu nu puteam fi cel care să întoarcă armele împotriva lor.

Am discutat în câteva rânduri şi cu Gică Popescu şi i-am zis clar că eu voi fi doar un susţinător al lui, în niciun caz un adversar.
Din punctul meu de vedere, în primul rând va trebui să elaborez o strategie care să includă totul: de la cea mai mică grupă de juniori, până la nivelul primei reprezentative.

[sam id=”1″ codes=”true”]

„Sper să realizez mai mult decât a reuşit Hagi la Academia Hagi. Eu cred că este un model, un succes. Trebuie să preluăm lucrurile bune de acolo şi să le îmbunătăţim”, a declarat Iordănescu.

La rândul său, Mircea Sandu a precizat că ideea de a-l aduce pe Tata Puiu în fruntea comisiei tehnice a FRF i-a venit în urmă cu mai bine de doi ani, când Gică Hagi era favorit să preia postul de selecţioner.

„Încerc de peste doi ani să-l conving pe domnul Iordănescu să vină ca director tehnic. Am fost aproape de acest pas în trecut, dar atunci Gică Hagi a făcut pasul înapoi, n-a mai venit nici Iordănescu şi am dat drumul la alt proiect”.

Nu am avut nicio discuţie de genul: hai, Puiule, vino, ca să nu candidezi la preşedinţia FRF. Sunt convins că ar fi făcut treabă şi în această calitate, dar cred că poate fi mai util din calitate de tehnician.

Am stabilit să constituim o comisie tehnică lucrativă, care să facă o strategie duarbilă pentru fotbalul românesc. Prea mult fugim de anumite expresii de genul „control”. Dacă cineva emite o autorizaţie, dă bani, trebuie să şi controleze.

„Federaţia emite licenţa pentru antrenori şi trebuie să îi şi controleze. Prin ce? Prin direcţia tehnică. Toţi vor fi subordonaţi comisiei tehnice, pe care directorul tehnic o va constitui”, a declarat Mircea Sandu.

 

Filed in: Fotbal, Sport
sensodays.ro

You might like:

Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate
Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal
Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge
Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015 Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |