Alegeri prezidentiale 2014 – TURUL 2. Unde votez si cum votez? Ghidul alegatorului in strainatate si in Romania.

Ponta si Iohanis in turul 2

VICTOR PONTA                                                                                                            KLAUS IOHANNIS

Ghidul alegatorului” este unul dintre instrumentele prin care dorim sa venim in sprijinul milioanelor de cetateni asteptati la urne in noiembrie, pentru alegerea Presedintelui Romaniei. Ne-am propus sa fie un manual minimal, care sa raspunda celor mai frecvente intrebari legate de acest scrutn. Este motvul pentru care „Ghidul alegatorului” a fost conceput ca un set de intrebari si raspunsuri, astfel incat sa poata fi consultat rapid si sa ofere clarificari accesibile.

Hotararea prin care s-a stabilit ca data alegerilor pentru Presedintele Romaniei va fi 2 noiembrie 2014, este HG nr. 520/2014 Turul al doilea de scrutin se va desfasura in 16 noiembrie. Documentul a fost si publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 493, din 2 iulie. Cum votez si unde votez?

www.registrulelectoral.ro

Puteti sa va gasiti sectia de votare, completand formularul de mai jos:

Autoritatea electorala permanenta

Completeaza datele solicitate si afla la ce sectie de votare esti arondat

In cazul în care cetățeanul dorește să afle la ce secție de votare este arondat poate face acest lucru folosind formularul de pe pagina portalului.

Unde votez: Pentru a căuta o secție de votare sunt necesari pașii următori:

  • Introduceți CNP-ul
  • Introduceți Numele și Prenumele corect
  • Reproduceți exact codul CAPTCHA
  • Apăsați butonul Caută

In cazul în care alegătorul, cu datele introduse, se regăsește în Registrul Electoral, detaliile secției la care a fost arondat vor fi afișate imediat.

Cum votez: In caz contrar alegătorul va fi avertizat dacă:

  • Nu este arondat unei secții de votare, dar este înregistrat in Registrul Electoral
  • Nu este înregistrat în Registrul electoral cu datele introduse

Alegerile inseamna un examen pentru democratie, pe care il sustin, deopotriva,alegatorii, candidatii si autoritatile. Iar acest examen poate fi promovat cu succes daca procesul electoral este validat ca fiind corect, transparent si bine gestonat.

Dat fiind faptul ca, dintre toti actorii implicati in alegeri, cetatenii detin rolul principal, cred ca una dintre obligatiile Autoritatii Electorale Permanente este sa incurajeze partciparea la vot. Cetatenii trebuie sa constentizeze ca, prin exercitarea dreptului la vot, fiecare decide viitorul tuturor. Una dintre misiunile importante ale AEP este sa ofere informatii celor chemati la urne, asel incat acesta sa voteze in cunostnta de cauza si sa considere procesul electoral o indatorire civica.

Descarca Ghidul alegatorului in Romania

Cum votez si unde votez: Cetatenii romani care voteaza la sectiile organizate in strainatate, precum si cetatenii romani cu domiciliul in strainatate care voteaza in tara, isi pot exercita dreptul de vot dupa ce declara in scris pe propria raspundere ca nu au mai votat si nu vor mai vota la acel tur de scrutin.

Descarca Ghidul alegatorului in strainatate

Cum votez in strainatate: Cetatenii romani care voteaza in strainatate vor fi obligati sa completeze o Declaratie pe proprie raspundere. Aceasta o puteti descarca de aici:

Declaratie pe proprie raspundere alegeri prezidentiale 2014

Declaratiile vor putea fi completate din timp, urmand a fi semnate in fata membrilor sectiilor de votare. Castigandu-se timp pretios pentru procesul de votare.

Unde votez in strainatate:

Descarca lista sectiilor de votare in strainatate

Ne gasiti si pe facebook:

Voi cu cine votati?

[socialpoll id=”2230082″]

Filed in: Alegeri Prezidentiale 2014, Politica, Politica Interna Tags: , , , , , , ,
sensodays.ro

You might like:

Ultimul sondaj PSD aduce fiori in tabara lui PONTA! Ultimul sondaj PSD aduce fiori in tabara lui PONTA!
Ponta promite autonomia Tinutului Secuiesc contra voturile UDMR! Ponta promite autonomia Tinutului Secuiesc contra voturile UDMR!
Alegeri Prezidentiale 2014. Unde votez si cum votez?. Afla totul despre Alegerile Prezidentiale 2014 Alegeri Prezidentiale 2014. Unde votez si cum votez?. Afla totul despre Alegerile Prezidentiale 2014
Ordinea candidatilor pe buletinele de vot la alegerile prezidentiale 2014 Ordinea candidatilor pe buletinele de vot la alegerile prezidentiale 2014

5 Responses to "Alegeri prezidentiale 2014 – TURUL 2. Unde votez si cum votez? Ghidul alegatorului in strainatate si in Romania."

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |