Actorul Radu Beligan la 95 de ani. GUINNESS WORLD RECORDS l-a declarat cel mai in varsta actor in viata!!!

radu-beligan

Actorul român Radu Beligan a fost declarat cel mai in varsta actor activ din lume, la vârsta de 95 de ani. Dupa ce duminica, a primit certificatul care atesta intrarea lui in Cartea Recordurilor, a solicitat tuturor iubitorilor de teatru sa nu aplaude:

„Nu e meritul meu, e rezultatul dragostei pe care mi-ati aratat-o atat de multi ani” a spus Radu Beligan

 

Actorul Ion Caramitru, directorul Teatrului Național, l-au numit „cel mai mare actor de școală de teatru românesc ce ne-a fost dat.”

Duminica a fost o zi normala de lucru pentru Radu Beligan, el  facandu-si  cea de 330-a aparitie scenica in piesa: „Number One”, a dramaturgului francez Jean Anouilh.

Beligan, a cărui carieră a durat 76 ani, a debutat într-o versiune a piesei „Crimă și pedeapsă”, în 1937.

Iubit de romani pentru vocea lui melodioasă, cu caracteristici acviline și privirea stern, el a jucat în 80 de piese de teatru si în 30 de filme și a făcut numeroase spectacole de televiziune și de radio.

El a fost născut în 1918 într-un sat din estul României cu un tată acor și o mamă  grecoaica, care la învățat limba franceză și la încurajat să citească.

Pentru a sărbători cei 95 de ani, sâmbătă el a jucat în „Lecția violoncelului,” o piesă româneasca, care a avut premiera la Teatrul Metropolis.

La multi ani, maestre!

Filed in: Diverse, Flux de stiri, Lifestyle, Social, Televiziune si cinema
sensodays.ro

You might like:

Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate
Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal
Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge
Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015 Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |