A murit actorul Peter O’Toole!

peter-otoole-truezone.roActorul irlandez Peter O’Toole, care a devenit celebru odată cu filmul ‘Lawrence al Arabiei’, în regia lui David Lean, a murit la vârsta de 81 de ani, a anunțat agentul său, Steve Kenis, relatează AFP, EFE și The Guardian.
Actorul, care a învins un cancer la stomac în anii 1970, a decedat sâmbătă, la spitalul Wellington din Londra, după o lungă suferință, a precizat Steve Kenis.
O’Toole a anunțat anul trecut că renunță la actorie.
„Este timpul să arunc prosopul. Să mă îndepărtez de scenă și de cinema”, a spus el atunci, într-un comunicat citat de revista People.
„Viața mea profesională de actor — pe ecran și pe scenă — mi-a adus susținerea publicului, împlinire emoțională și confort material”, a mai spus celebrul actor.
„M-a adus în contact cu oameni minunați, prieteni buni cu care am împărțit soarta care le revine tuturor actorilor: eșecurile și succesele”, a afirmat el.
„Totuși, consider că fiecare trebuie să decidă când este timpul să se oprească. De aceea îmi iau adio de la profesie, cu ochii uscați și o profundă gratitudine”, a mai scris Peter O’Toole.
Originar din Irlanda, Peter O’Toole, actorul cu ochii albaștri, și-a petrecut tinerețea în nordul Angliei și și-a făcut debutul pe scenă la 17 ani la Londra, jucând în drame de Shakespeare înainte să explodeze pe ecran sub regia lui David Lean în ‘Lawrence al Arabiei’ (1962).
El a primit opt nominalizări la Oscar într-o carieră care cuprinde remarcabile interpretări, cum sunt cele din ‘Caligula’ (1979) sau ‘Ultimul împărat’ (1987), fără a câștiga nicio statuetă. El a fost recompensat totuși cu un Oscar onorific în 2003.

 

Aflati mai multe pe IMDB despre viata si cariera lui

 

 

Sursa: Agerpress

 

Filed in: Evenimente, Mapamond, Social, Televiziune si cinema
sensodays.ro

You might like:

Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate Ce trebuie sa stim despre evolutia jocului in societate
Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal Ce sanse are echipa nationala a Romaniei sa se califice la campionatul mondial de Fotbal
Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge Copiii încep pregătirile intense pentru examenele internaţionale Cambridge
Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015 Președintele SANITAS București: Peste 14.000 de medici și 28.000 de asistenți medicali au plecat din România în perioada 2009-2015

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |