10 milioane de euro pentru piste de biciclisti

piste biciclistiPremierul vrea votul bicicliştilor. Înainte de Paşte, Guvernul României a publicat în Monitorul Oficial ordonanţa de urgenţă prin care alocă 10 milioane de euro Primăriei Capitalei pentru construcţia de piste de biciclişti. Asta în condiţiile în care, în 2008 şi 2010, edilii Bucureştiului au irosit 11 milioane de euro din bani publici pentru piste nefuncţionale. Risipa a fost semnalată şi de Curtea de Conturi, fără să se ia însă vreo măsură.

Cine se deplasează zilnic cu bicicleta prin Capitală e nevoit să circule pe carosabil, şi e mereu în pericol să fie lovit de o maşină.

Pentru fiecare kilometru de pistă de biciclişti, PMB a plătit aproape 100 de mii de euro. Ce înseamnă o pistă de biciclişti pentru primăria Capitalei? Un metru de trotuar, delimitat prin 2 linii galbene, ştanţat din loc în loc cu o bicicletă albă.

În anumite zone, de-a lungul anilor s-au făcut lucrări de asfaltare. Iar pistele de biciclişti nu au fost refăcute şi astfel drumul cu bicicleta se încheie brusc. O imagine care nu face cinste Bucureştiului. Lucru semnalat şi de Curtea de Conturi. Potrivit acesteia, Primăria Capitalei a creat un prejudiciu de peste 10 milioane de lei fiindcă nu a refăcut pistele de biciclete din Bucureşti. 80% dintre ele au fost închise de Poliţia Rutieră.

Banii alocaţi de Guvern pentru un proiect viitor de piste pentru biciclişti, al Primăriei Capitalei, în cuantum de 45 de milioane de lei, provin din vânzarea de certificate de emisii de gaze cu efect de seră.

 

 

Sursa: Realitatea.net

 

Filed in: Flux de stiri Tags: , , ,
sensodays.ro

You might like:

Guvernul Ponta: Masuri populiste prin injumatatirea ratelor la banci. Aproape 1 milion de romani pot beneficia de aceasta masura Guvernul Ponta: Masuri populiste prin injumatatirea ratelor la banci. Aproape 1 milion de romani pot beneficia de aceasta masura

Leave a Reply

Submit Comment

| RSS | Sitemap | Termeni si Conditii | Cookies | Contact |